Gemeente Tytsjerksteradiel


Tijdelijke verkeersmaatregelen te Oentsjerk
In verband met de te houden Christmasfair op 13, 14 en 15 december op het terrein van Stania State te Oentsjerk zullen op deze dagen de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht zijn:

1. Een eenrichtingverkeer op de Dr. Kijlstraweg tussen de Rengersweg en de Van Haersmasingel met een verplichte rijrichting van west naar oost.
2. Een eenzijdig parkeerverbod op de Dr. Kijlstraweg tussen de Rengersweg en de Van Haersmasingel, uitgezonderd in de parkeerhavens.
3. Het afsluiten voor motorvoertuigen van de aansluitingen van de Uniasingel en de Andringasingel op de Dr. Kijlstraweg.

4. Een eenrichtingverkeer op de Rengersweg en de Van Sminiaweg tussen de afslag naar Stania State en de Klaas Douwesweg met een verplichte rijrichting van zuid naar noord.
5. Een eenzijdig parkeerverbod aan de oostzijde van de Rengersweg en de Van Sminiaweg tussen de afslag naar Stania State en de Klaas Douwesweg.
6. De lijnbus Leeuwarden ­ Dokkum, lijn 51, zal deze dagen niet via de Rengersweg en de Van Sminiaweg rijden maar via de Marwei en het Jonkerspaed. De halte Boskein komt hiermee dus tijdelijk te vervallen.
tijdelijke verkeersmaatregelen Stania State Christmasfair.mv week50/nr50-01



W E T M I L I E U B E H E E R
Burgemeester en wethouders van de gemeente Tytsjerksteradiel maken op grond van artikel 3.19/3.20 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij voornemens zijn om aan
- de heer L. Fokkema een vergunning op grond van de Wet milieubeheer te verlenen voor het in werking hebben van een kalvermesterij en schapenhouderij op het perceel Joerelaan 1A in Eastermar;

- de heer A. van der Ploeg een vergunning op grond van de Wet milieubeheer te verlenen voor het in werking hebben van een melkrundveehouderij op het perceel Torenlaan 10 in Eastermar,

- Maatschap Hooghiemster van der Veen een vergunning op grond van de Wet milieubeheer te verlenen voor het in werking hebben van een rundveehouderij op het perceel Wierewei 4 in Aldtsjerk,
Eén en ander onder diverse voorschriften ter bescherming van het milieu. De aanvraag, ontwerpbeschikking en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 12 december 2002 tot en met 8 januari 2003 bij de afdeling Milieu en Beheer, sectie Milieu (kamer 82), Raadhuisweg 7 te Burgum, ter inzage, elke werkdag van 08.30 uur tot 12.00 uur. Op verzoek (telefoon 0511 - 460965) kunnen genoemde stukken op maandag van 17.00 uur tot 20.00 uur worden ingezien. De stukken liggen dan bij de receptie van "Berchhiem", Prinses Margrietstraat 1 te Burgum.
Indien gewenst kan door medewerkers/medewerksters van de afdeling Milieu en Beheer, sectie Milieu een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Tevens is het mogelijk, tegen betaling van de kosten, een afschrift van de ter inzage liggende stukken te ontvangen. Gemotiveerde bedenkingen kunnen tot en met 8 januari 2003 schriftelijk bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tytsjerksteradiel, Postbus 3, 9250 AA te Burgum worden ingediend.
Een afschrift van dergelijke schriftelijke bedenkingen zal worden verzonden aan de aanvrager. Degene die een schriftelijke bedenking indient kan bij aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Tevens kunnen door diegenen die daarom hebben verzocht mondelinge bedenkingen worden ingebracht tijdens een zitting in het gemeentehuis. Hierbij wordt gelegenheid gegeven tot een gedachten wisseling over het ontwerp van de beschikking met vertegenwoordiging van de gemeente en eventueel met de aanvrager. Deze zitting wordt alleen gehouden als daarom vooraf is verzocht (telefoon 0511 - 460965).
Beroep tegen de definitieve beschikking kan te zijner tijd worden ingediend door: a. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van de beschikking; b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van de beschikking;
c. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van de beschikking ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht; d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van de beschikking. Burgum, 6 december 2002
adw.Wetmilieubeheer.stagemilieu
week50/nr50-02



Iepenbiere riedsgearkomste
Op tongersdei 19 desimber 2002 wurdt yn it gemeentehûs, Raadhuisweg 7 yn Burgum in iepenbiere riedsgearkomste hâlden. De riedsgearkomste `nije styl' bestiet út twa parten: in opiniearjend en in beslútfoarmjend part. De gearkomste begjint om sân oere mei it frage- healoerke foar riedsleden. It opiniearjend part begjint healwei achten. Foarôfgeand oan it opiniearjend part is der foar it publyk gelegenheid om yn te sprekken oer punten dy `t op de byhearrende wurklist steane. Foar it begjin fan it beslútfoarmjende part bestiet der foar it publyk ek gelegenheid ta ynspraak oer punten dy `t op dy wurklist steane. It is net alhiel wis hoe let it beslútfoarmjend part fan de gearkomste begjint. Dat hinget ôf fan it slutingstydstip fan it stuit dat it ynformearjend part ôfsletten wurdt.
Wy noegje jo fan herte út om de gearkomste by te wenjen. Jo kinne it gemeentehûs ynkomme fia de saneamde trou-yngong. Op de wurklist stiet û.o.:

- Frage-healoerke foar riedsleden (fan 19.00 oant 19.30 oere) Opiniearjend part (fan 19.30 oere ôf)

- Notysje sosjale wentebou
Beslútfoarmend part

- Meidielings en ynkommen stikken
Utstellen fan boargemaster en wethâlders oangeande: A-stikken

- Mienskiplike regelingen en bestjoeren

- Ferbou gemeentehûs

- Fêststelling bestimmingsplan tuskengebied Hurdegaryp-Tytsjerk
- Utwreiding wurkbudzjet taakfjild belestings B-stikken

- Oarderings oangeande:
? ûnreplik saakbelesting 2003
? ôffalstoffenheffing 2003
? toeristebelesting 2003
? haven, kade en opslachfjild en tarive-tabel 2003 ? begraffenisrjochten en tarive-tabel 2003 ? reinigingsrjochten en tarivetabel 2003
? de heffing en ynfoardering fan leezjes en tarive-tabel 2003
- Evaluaasje winkeltidenbelied

- Oardering op de warenmerken

- Oanfragen mei driuwend karakter neffens kêst 19 fan de oardering foarsjennings húsfesting ûnderwiis

- Oanwizen (tydlik) fan De Pleats te Burgum as "Huis der gemeente" foar it sluten fan houliken

- Begruttingswizigings




---

Kommisjegearkomste bestjoerlike fernijing
De kommisje Prins, dy 't de plannen fan de nije wize fan fergaderjen taret is omfoarme nei de kommisje ad hoc bestjoerlike fernijing. De kommisje bûcht him oer útstellen yn it ramt fan de nije wetjouwing. De riedsleden dy't in sit ha yn de kommisje bestjoerlike fernijing foarmje, tegearre mei de boargemaster en de gemeentesiktaris, de wurklistkommisje foar opiniearjende ûnderwerpen fan de riedsgearkomsten. De kommisje begeliedt en evaluearret it ferrin fan de gearkomsten `nije styl'.
De kommisje ad hoc bestjoerlike fernijing hâldt op woansdei 18 desimber in iepenbiere gearkomste yn de riedseal fan it gemeentehûs te Burgum. De gearkomste begjint om healwei achten. Jo binne fan herte welkom.
Op de wurklist stiet û.o.:

- Oanpak evaluaasje nije wize fan fergaderjen troch de ried.
- Fernijing fan it finansjeel ynstrumintarium.
- Werom sjen op de perspektyfnota 2002 en foarút sjen op de perspektyfnota 2003.
- Komptabiliteitsfoarskriften 2004.
Voor informatie over bovenstaande vergaderingen kunt u contact opnemen met Didi Boskma- van der Meer, gemeentevoorlichter, tel. (0511) 460 516. actief ried 19 desimber 2002.kk
week50/nr50-03



"Inlichtingenbureau" Sociale Zaken van start
Per 1 december 2002 is de gemeente gebruik gaan maken van het "Inlichtingenbureau". Voor de uitvoering van de Algemene bijstandswet, IOAW en IOAZ verzamelt het "Inlich- tingenbureau" op basis van het sofinummer gegevens. Deze gegevens worden uitgewisseld tussen gemeentelijke Sociale Diensten en anderen, zoals de Belastingdienst, het Uitvoer- ingsinstituut Werknemersverzekeringen (UVW) en de Informatiebeheergroep (IBG). De gemeente is verplicht hieraan mee te doen.
Het "Inlichtingenbureau" is opgezet als systeem om de gegevensuitwisseling tussen gemeenten en externe bronnen te regelen om zodoende de gemeenten te ondersteunen bij de opsporing van witte fraude. De verbetering ten opzichte van de oude methode is dat de witte fraude veel sneller (binnen enkele weken tot enkele maanden) vastgesteld kan worden. De cliënten van de afdeling Sociale Zaken zijn door middel van een brief op de hoogte gesteld. didi nr50-04



GEMEENTE TYTSJERKSTERADIEL
Ontwerp-wijzigingsplan i.c. bestemmingsplan "Buitengebied 1997" (fietsverbinding Aldtsjerk - Bartlehiem)
Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken bekend dat met ingang van 12 december 2002 gedurende twee weken op het gemeentehuis (balie Bouwen en Wonen) te Burgum voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp-wijzigingsplan krachtens artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening i.c. bestemmingsplan "Buitengebied 1997" (fietsverbinding Aldtsjerk - Bartlehiem).
Gedurende bovenstaande termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze met betrekking tot het ontwerp-wijzigingsplan aan burgemeester en wethouders kenbaar maken (Postbus 3, 9250 AA Burgum).
Ontw wijzplan fietspad aldtsjerkbartlehiem.fb
week50/nr50-05



Aanvragen evenementen
De burgemeester, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat er in de periode van 3 december 2002 t/m 9 december 2002 aanvragen om een evene- mentenvergunning zijn binnengekomen voor:

- een Nederlandstalig feest met live-muziek en plaatsen tent op een stuk land aan de Marwei te Aldtsjerk van 21.00 tot 02.00 uur op 5 juli 2003.
- het Concours Hippique Burgum op het terrein tegenover manege de Mennoruif aan de Menno van Coehoornweg te Burgum op 11 en 12 juli 2003.
- live-muziek en jamsession in café "Iniabar" te Garyp van 15.00 tot 24.00 uur op 29 de- cember 2002.

- een besloten feest voor leden van plaatselijke voetbalvereniging in café Reti van 01.00 tot 06.00 uur in de nacht van 31 december 2002 op 1 januari 2003.
- een besloten feest voor de leden van de Vereniging voor Dorpsbelangen Aldtsjerk in Dorpshuis Oerein te Aldtsjerk tot 05.00 uur in de nacht van 31 december 2002 op 1 januari 2003.

- een avond met live-muziek in café Trefpunt te Hurdegaryp van 19.00 tot 24.00 uur op 19 januari 2003.
Bovengenoemde aanvragen liggen vanaf donderdag 12 december 2002 gedurende 10 dagen ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Algemene en Burgerzaken. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden ten aanzien van het verzoek hun zienswijze kenbaar maken bij de burgemeester, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders (Postbus 3, 9250 AA Burgum)
Dec 02-2.gvdl
week50/nr50-06



Verleende evenementenvergunning
De burgemeester, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders van Tytsjerk- steradiel maken bekend dat zij in de periode van 3 december t/m 9 december 2002 een evenementenvergunning hebben verleend voor het houden van:
- een avond met live-muziek in Hotel "Phoenix" te Jistrum van 22.00 tot 03.00 uur op 13 december 2002.
Binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, kunnen belang- hebbenden bij de burgemeester, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders op grond van de Algemene wet bestuursrecht, schriftelijke bezwaren indienen tegen het verlenen van de vergunning (Postbus 3, 9250 AA Burgum). Dec 02-2 verleend.gvdl
week50/nr50-07



Aanvraag Horeca-exploitatievergunning
De burgemeester maakt bekend dat er op 6 december 2002 een aanvraag om een horeca- exploitatievergunning is binnengekomen voor het:

- exploiteren van een horecabedrijf aan de Buorren 11 te Tytsjerk (Café It Waepen). Bovengenoemde aanvraag ligt vanaf donderdag 12 december 2002 gedurende 14 dagen ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Algemene en Burgerzaken. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden ten aanzien van het verzoek hun zienswijze kenbaar maken bij de burgemeester (Postbus 3, 9250 AA Burgum).
Aanvraag Drank- en Horecavergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat er op 6 december 2002 een aanvraag om een Drank- en Horecavergunning is binnengekomen voor het uitoefenen van:
- een horecabedrijf aan de Buorren 11 te Tytsjerk (Café It Waepen). Bovengenoemde aanvraag ligt vanaf donderdag 12 december 2002 gedurende 14 dagen ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Algemene en Burgerzaken. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden ten aanzien van het verzoek hun zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 3, 9250 AA Burgum). Verleende Drank- en Horecavergunning
Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken bekend dat zij op respectievelijk 3 december 2002 en 4 december 2002 een Drank- en Horecavergunning hebben verleend voor het uitoefenen van:

- een horecabedrijf (Chinees Indisch Specialiteitenrestaurant "Oriëntal" v.o.f.) aan de Nieuwe Straatweg 2 te Gytsjerk;

- een horecabedrijf (Café 't Praathûs) aan de Lageweg 44 te Burgum. Binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, kunnen belanghebbenden bij het college van burgemeester en wethouders op grond van de Algemene wet bestuursrecht, schriftelijke bezwaren indienen tegen het verlenen van de vergunning (Postbus 3, 9250 AA Burgum).
Verleende horeca-exploitatievergunning
De burgemeester maakt bekend dat hij op 4 december 2002 een Horeca-exploitatievergunning heeft verleend voor:

- het exploiteren van een horecabedrijf aan de Lageweg 44 te Burgum (Café `t Praathûs). Binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, kunnen belang- hebbenden bij de burgemeester op grond van de Algemene wet bestuursrecht, schriftelijke bezwaren indienen tegen het verlenen van de vergunning (Postbus 3, 9250 AA Burgum). Publicatie Actief Dec 2-02.gvdl
week50/nr50-08



Aanvragen vrijstellingen
De burgemeester van Tytsjerksteradiel maakt bekend dat het college van burgemeester en wethouders voornemens is:
A. Vrijstelling op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening toe te passen voor:
Bouwaanvraag
Aldtsjerk
1058 F. Veurman voor bouw van een monument/kunstwerk op het perceel Marwei 1; Burgum
1330 Fixet Burgum V.O.F. de Boer voor nieuwbouw bouwmarkt op het perceel Elingsloane 6;
838 K.A. Niestijl voor het vergroten van de woning op het perceel G.W. Navislaan 21; 1270 Zorgkwadrant Fryslân Oost voor overkapping van de binnentuin Berchhiem op het perceel Prinses Margrietstraat 1; 1247 K. v.d. Heide voor het vergroten van de garage op het perceel Westersingel 12; Eastermar
455 C. Brouwer voor nieuw(her-)bouw woning op het perceel Wâltsje 1; Noardburgum
963 E. Nijboer voor herbouw van woning na sloop op het perceel Klaas Piersreed 11;

De plannen liggen met ingang van 11 december 2002 tot 25 december 2002 bij de balie Bouwen en Wonen ter inzage.
B. Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening toe passen voor:
Bouwaanvraag
Eastermar
994 J. Posthumus voor nieuwbouw van woning met garage op het perceel It Heechsân 17a;
Hurdegaryp
1076 W.S. Kluin voor het vergroten van de woning met garage op het perceel Wester Omwei 2;
Oentsjerk
1113 G. Jellema voor nieuwbouw garage op het perceel Rengersweg 86; Ryptsjerk
904 J. Oordijk voor het vergroten van restaurant met serre/entree/luifel op het perceel Binnendijk 74;
De plannen liggen met ingang van 11 december 2002 tot 8 januari 2003 bij de Balie Bouwen en wonen ter inzage.
Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijke bedenkingen naar voren brengen tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen (Postbus 3, 9250 AA Burgum)
aanvragen vrijstellingen week 50.balievg1
week50/nr50-09



Verleende vergunningen/toestemmingen/vrijstellingen Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken bekend dat zij: A. Bouwvergunning/toestemming hebben verleend aan: Burgum
1199 H. Jelsma voor het vergroten van de woning met dakkapel op Burg. van Pan- huyslaan 115;
1200 H. Jelsma voor het vergroten van de woning met dakkapel op Burg. van Pan- huyslaan 117;
1262 H. Jelsma voor het vergroten van de woning met dakkapel op Burg. van Pan- huyslaan 121;
1296 G. Veenstra voor het vergroten van de woning met dakkapel op Elingsloane 16; 1293 B. Dillema voor het vergroten van de woning (uitbouw keuken) op Groustins 9; 567 Van Kammen voor nieuwbouw bedrijfsloods op perceel Hannelswei 13; 1097 NPB Bouwbedrijf B.V. voor nieuwbouw woningen (type Memphis) op perceel Kikkertsblom 9 en 11;
1126 NPB Bouwbedrijf B.V. voor nieuwbouw 24 woningen (type H6) op percelen Tuorrebout 85 t/m 131;
1125 NPB Bouwbedrijf B.V. voor nieuwbouw 6 woningen (type Burbank) op percelen Wettermunt 13-15, 17-19 en 49-51; 1007 T.H. Reitsma voor het vergroten garage/bijkeuken op Van der Walstrjitte 30; Earnewâld
1016 H. Vermeulen voor het vergroten van de woning met dakkapel op It Fliet 4; Eastermar
1148 J. Wezel voor opbouw rek voor zonnepanelen op It Heechsân 66; Garyp
1253 M. Schonenburg voor nieuwbouw van een tuinhuisje op perceel Mounehoek 10A; Gytsjerk
1017 F. Tienstra voor het vergroten van de woning op De Tille 14; Jistrum
1020 K. de Vries voor het vergroten van de garage met kap op Fjildwei 20; Oentsjerk
1316 T. van der Zwaag voor nieuwbouw berging op perceel Heemstrasingel 30; Ryptsjerk
1021 G. Meijering voor het vergroten van de woning op Binnendijk 48; Sumar
1041 Fam. Lykelema voor de verbouw van een woonboerderij op Lânsbuorren 9;

B. Vrijstelling op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en Bouwvergunning hebben verleend:
Burgum
807 J. Kooistra voor nieuwbouw van de woning met garage op perceel Inialoane 69A;

C. Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 3van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en Bouwvergunning hebben verleend:
1354 S. Jeninga voor nieuwbouw garage/berging op perceel Zuiderend 21 te Suwâld;

D. Kapvergunning hebben verleend aan:
1317 Mts. R. van der Meer en A. Pieters voor het kappen van 4 populieren op perceel Gaestmabuorren 1 te Burgum;
1326 L. Jonkman voor het kappen van 3 bomen op perceel Grote Hornstweg 13 te Eastermar;
1336 H. de Haan voor het kappen van een els, berk en kastanje op perceel Miensker 2 te Garyp;




---

1311 M. Parmentier voor het kappen van een pinus op perceel De Bolle 142 te Hurde- garyp;
1325 P.S. Bakker voor het kappen van 3 bomen op perceel Heemstrasingel 18 te Oen- tsjerk;
1268 Gedep. Staten Leeuwarden voor de kap t.b.v. reconstructie kruispunt Prov. weg N356 afslag De Tike;
1267 P. Bergsma voor kap t.b.v. pleinaanpassing op perceel Marijkepaed 2 te Noard- burgum;
F. Sloopvergunning
1240 C. Brouwer voor het slopen van de woning op perceel Wâltsje 1 te Eastermar; G. Uitritvergunning
1400 Stania Beheer B.V. voor het aanleggen van een (tijdelijke) uitrit op perceel Rengersweg 98 te Oentsjerk;
1320 S.A. v.d. Meer voor het aanleggen van een uitrit op perceel Van der Ploeg- strjitte 1 te Burgum;
De plannen liggen bij de balie bouwen en wonen van het gemeentehuis ter inzage. Binnen 6 weken na de datum van deze publicatie kunnen belanghebbenden bij burgemeester en wethouders op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht schriftelijk bezwaren indienen tegen het verlenen van de vergunning, toestemming en vrijstelling (Postbus 3, 9250 AA Burgum). verleende vergunningenweek49.balievg1
week50/nr50-10



GEMEENTE TYTSJERKSTERADIEL
Beleidsregel verruiming mogelijkheden voor paardenhouderijen, kwekerijen met verkoop en hoveniersbedrijven met kwekerij.
Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken bekend, dat de gemeenteraad op 25 april 2002 een beleidsregel ter verruiming van de mogelijkheden voor de vestiging van bijzondere paardenhouderijen en kwekerijen met verkoop in het buitengebied heeft vastgesteld, met uitzondering van één concrete situatie, betreffende een hoveniersbedrijf met kwekerijactiviteiten. De beleidsregel vloeit voort uit de "Themanota beleidsontwikkelingen bestemmingsplan buitengebied 1997" en de zogenaamde "Vervolgnotitie naar aanleiding van het overleg", die in 2001 ter uitwerking van de Themanota is opgesteld. De gemeenteraad heeft op 24 oktober 2002 deze beleidsregel aangevuld met de nadere uitwerking van de bedrijfsvorm hovenier en kwekerij.
De beleidsregel bevat de voorwaarden, waaronder de raad c.q. B&W bereid zijn aan vestiging van bijzondere paardenhouderijen (zoals maneges) in het buitengebied mee te werken, alsmede de voorwaarden, waaronder zij bij agrarische kwekerijen in het buitengebied bepaalde vormen van detailhandel willen toestaan en de voorwaarden, waaronder zij bereid zijn aan vestiging van hoveniersbedrijven met kwekerij in het buitengebied mee te werken. Hiertoe behoort onder meer de voorwaarde, dat de ontwikkeling van genoemde bedrijfsvormen zich dient te beperken tot nader aangegeven zones in het buitengebied. Voor de volledige inhoud kan de beleidsregel worden ingezien op het gemeentehuis, bij de balie bouwen en wonen op werkdagen van 9.00 -12.00 uur en van 13.00 - 16.00 en op maandagavond van 18.30 - 20.30 uur. De beleidsregel is hier tegen betaling (kostprijs) verkrijgbaar. Burgum, 11 december 2002
Burgemeester en wethouders voornoemd,
G.J. Polderman (burgemeester)
drs. H. Schukking (secretaris)
Buitengebied themanota (publicatie beleidsregel) 1.kk week50/nr50-11



Ingekomen aanvragen vergunningen/toestemmingen
Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken bekend dat in de afgelopen week zijn ingekomen de aanvragen:
bouwaanvraag
Burgum
127 Van Breeden Administrateurs voor het vergroten van het kantoor op het perceel Mr. W.M. van Oppedijk van Veenweg 8A; 1319 M. Bosma voor nieuwbouw van een bedrijf op het perceel Hannelswei 9; 1332 Bestuur Openbaar onderwijs Tytsjerksteradiel voor uitbreiding school met nood- lokalen op het perceel Lauermanstraat 21A; Earnewâld
1016 H. Vermeulen voor het vergroten van de woning met een dakkapel op het perceel It Fliet 4;
Gytsjerk
1017 F. Tienstra voor het vergroten van de woning op het perceel De Tille 14; 1093 J. Sikma voor nieuwbouw bedrijfsruimte op het perceel Rinia van Nautaweg 4 C; Hurdegaryp
1355 H. Kingma voor het vergroten van de woning op het perceel Reidhin 14; 1354 H. Smit voor het vergroten van de garage op het perceel Swagermanstraat 44; 1353 M. Dings en F.H. Kromkamp voor het vergroten van de woning op het perceel Wester Omwei 87;
Noardburgum
963 Fam. E. Nijboer voor herbouw woning na sloop op het perceel Klaas Piersreed 11;
1339 A.H. Postma voor nieuwbouw berging / hobbyruimte op het perceel Zomer- weg 39;
370 K. van der Plas voor verbouw woning op het perceel Kûkhernewei 8; Ryptsjerk
1338 G.P. Wijnsma voor het vergroten van de woning op het perceel IJpeijsingel 1; Sumar
1352 A. Reitsma voor het vergroten van de woning op het perceel It Hoarnleger 9; 1350 J. Greydanus voor nieuwbouw van de bijkeuken op het perceel De Finne 27; kapvergunning
Burgum
1344 R.K. Parochiebestuur voor het kappen van een beuk op het perceel Hillama- weg 35;
1341 A. v.d. Heide voor het kappen van een spar op het perceel Burg. Steenhuisen- laan 70;
Eastermar
1357 J. Klaver voor het kappen van een singel op het perceel Seadwei 1; Garyp
1336 H. de Haan voor het kappen van een els, berk en kastanje op het perceel Miensker 2;
Hurdegaryp
1353 M. Dings en F.H. Kromkamp voor het kappen van een boom op het perceel Wester Omwei 87;
1347 J.T. Feenstra voor de kap van 2 esdoorns op het perceel Rijksstraatweg 128; Sumar
1348 P.J. Herrema voor het kappen van een populier / lariks en het knotten van wilgen op het perceel Lânsbuorren 5;
Uitritvergunning
Oentsjerk
1400 Stania Beheer B.V. voor de aanleg van een uitrit (tijdelijk) op het perceel Rengersweg 98;




---

Ryptsjerk
1349 W. de Jager voor de aanleg van een tweede uitrit op het perceel Westerdijk 6; Sloopvergunning
Noardburgum
963 Fam. E. Nijboer voor de sloop van de woning op het perceel Klaas Piersmareed 11;
370 K. van der Plas voor de sloop van de woning (gedeeltelijk) op het perceel Kûkhernewei 8;

Op grond van artikel 57 van de Woningwet wordt een openbaar bouwregister bijgehouden waarin nadere gegevens over de aanvragen zijn opgenomen. Dit bouwregister ligt bij de balie bouwen en wonen van het gemeentehuis ter inzage. Bezwaren kunnen in dit stadium niet worden ingediend. Publicatie heeft slechts ten doel de gelegenheid te bieden de procedure te volgen.
actief ingekomen aanvragen week 50 .balievg1
week50/nr50-12