Provincie Overijssel

45.000 provinciale subsidie voor 'Van wens naar werkelijkheid'

Gedeputeerde Staten van Overijssel kennen 45.000,-- subsidie toe aan het project Van wens naar werkelijkheid van het Patiënten Consumenten Platform Zwolle en de Federatie van ouderverenigingen.

Het project richt zich op mensen met een verstandelijke handicap. Mensen met een handicap worden binnen dit project voorgelicht over hoe zij meer invloed kunnen krijgen op de zorg en hoe zij hun eigen zorgvraag goed kunnen verwoorden.

Wonen naar wens
De provinciale subsidie wordt gebruikt voor de organisatie van verschillende voorlichtingsactiviteiten. Te denken valt aan informatiebijeenkomsten en themadagen met workshops over bijvoorbeeld wonen naar eigen wens, sociale netwerken, kiezen voor onderwijs, vrije tijd en vorming en opkomen voor jezelf.

Het is belangrijk dat ieder mens de zorg ontvangt die hij of zij nodig heeft. Daarom zet de provincie zich in voor de versterking van de positie van zorgvragers en meer samenwerking tussen zorgvragersorganisaties, onder regie van patiënten consumenten platforms. Het project Van wens naar werkelijkheid draagt hieraan bij.

Bron: Saskia Schonewille, 038 - 425 19 20


© 10-12-2002 Provincie Overijssel