Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 10 december 2002

Middenhandsbeentjes gebroken

TILBURG - Een 16-jarige jongen uit Goirle heeft gisteren bij een verkeersongeval aan de Ringbaan West twee middenhandsbeentjes gebroken. Hij reed met zijn snorfiets tegen een verkeerslichtinstallatie. In het St. Elisabethziekenhuis is het slachtoffer aan de verwondingen behandeld.

Verlichting- en andere verkeerscontroles

TILBURG - Gistermorgen hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark bij de brug aan de Dr. Deelenlaan 14 fietsers bekeurd die zonder licht reden. En passant ging er een bromfietser op de bon omdat die geen helm droeg.

TILBURG - Ook aan de Tongerlose Hoefstraat hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark een verkeerscontrole gehouden. Hier lette men op het door een rood verkeerslicht rijden op de Tongerlose Hoefstraat bij de Ringbaan West. Er gingen 12 weggebruikers op de bon die door een rood verkeerslicht reden.

GOIRLE - Gistermorgen werd er aan de Turnhoutsebaan een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 1120 voertuigen de controlepost en 8 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 106 kilometer per uur. Op de Turnhoutsebaan mag slechts 80 kilometer per uur gereden worden.

OISTERWIJK - Gisteravond hebben agenten van het politieteam Oisterwijk aan de Oisterwijkseweg 4 fietsers bekeurd die geen licht hadden. Verder gingen er vier automobilisten op de bon die hun auto op een invalidenparkeerplaats hadden staan.

TILBURG - Agenten van het politieteam Binnenstad hebben vanmorgen een verlichtingscontrole gehouden aan de Stationsstraat en de Korte Schijfstraat. Er werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder licht.

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark controleerde vanmorgen de verlichting van fietsers aan de Besterdring. Hier kregen 8 fietsers een bekeuring.

TILBURG - Naar aanleiding van klachten bij de wijkagent over parkeeroverlast in de Elzenstraat hebben agenten van het politieteam Binnenstad vanmorgen een controle gehouden en gingen er drie automobilisten op de bon.

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg Noord controleerden vanmorgen op verlichting aan de Von Weberstraat. Bij deze controle gingen 20 fietsers op de bon omdat de verlichting niet deugde.

Gewond door vuurwerk

GOIRLE - Een jongen uit Goirle raakte zondagmorgen tussen kwart voor tien en kwart over toen gewond door vuurwerk dat over de schutting van zijn ouderlijke woning aan de Wethouder van Besouwstraat werd gegooid. De jongen hoorde een knal in de tuin en als hij naar buiten gaat om te kijken wat er aan de hand is wordt er een rotje over de schutting gegooid dat vlak voor het gezicht van de Goirlese jongen ontploft. De jongen weert dit met zijn rechter hand af en loopt hierbij tweede graad verbrandingen op aan duim, wijsvinger en middelvinger. In het gezicht loopt de jongen een viertal brandvlekken op. Hij werd in het St. Elisabethziekenhuis aan de verwondingen behandeld. De moeder van het slachtoffer heeft gisteren bij de politie van leijdal aangifte gedaan.

Boekhouder beroofd van weekendopbrengst

TILBURG - Een 56-jarige man, die als boekhouder in dienst is van een horecabedrijf in de Tilburgse binnenstad, is gistermiddag tussen tien voor één en vijf over één, in de Nieuwlandstraat, terhoogte van de onderdoorgang naar de Wingerdhoek, beroofd van de weekend opbrengst van zijn baas. Twee nog onbekende mannen hebben de man in de Nieuwlandstraat geslagen en geschopt en het geld uit zijn jaszak gehaald. Zij maakte enkele duizenden euro`s buit. De boekhouder was onderweg naar een bank om het geld te storten.

Winkeldiefstal

TILBURG - Gistermiddag rond tien voor halfvijf hebben agenten in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat een 56-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Zij was in deze supermarkt betrapt bij de diefstal van 14 potten gel en wax ter waarde van bijna 80 euro. Aanvankelijk ontkende de vrouw de diefstal, maar na het zien van de videobeelden waarop de diefstal was vastgelegd, koos zij eieren voor haar geld en bekende alsnog. Met een transactievoorstel werd de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Van tas beroofd

TILBURG - Een 55-jarige vrouw uit Tilburg werd gistermiddag in een warenhuis in de Heuvelstraat beroofd van haar tas die zij om haar schouder had hangen. Terwijl de vrouw op de Kerstafdeling naar spulletjes aan het kijken was werd de tas van haar schouder gehaald. In de tas zaten sportspullen en een portemonnee met 15 euro.

Politie pakt Tilburger op voor mishandeling

TILBURG - Gistermiddag rond halfzes werd de politie geroepen bij een onwelwording onder het viaduct aan de Statenlaan. Als de agenten terplaatse komen blijkt al snel dat het om een geval van zinloos geweld gaat. Het slachtoffer, een 37-jarige man uit Den Haag, die op weg was naar Station West, werd zonder dat daartoe ook maar enige aanleiding was met een stuk hout waarin spijkers zaten op het hoofd geslagen. De GGD heeft de man voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Gisteravond rond tien voor acht hebben agenten aan de Abdij van Bernestraat een 43-jarige Tilburger aangehouden. De man werd opgepakt na een melding dat hij huisraad uit zijn woning gooide en een buurtbewoner bedreigde.

Tilburger luistert niet naar de politie en kan mee naar het bureau

TILBURG - Gisteravond om tien voor acht hebben agenten aan het Kamgarenplein een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden De man stond stennis te maken aan de deur van de woning van zijn zoon. Toen de agenten erop af kwamen en van de man vorderde dat hij zich daar moest verwijderen om storing van de openbare orde te voorkomen, voldeed de man daar niet aan en werd hij aangehouden terzake het niet voldoen van bevel of vordering. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt, ook al omdat hij gisteren eerder op de dag zijn zoon en diens echtgenote bedreigde.

Hagenaar met gestolen bromfiets aangehouden

TILBURG - Gisteravond om negen uur hebben agenten aan de Lage Witsiebaan een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man werd door de politie tijdens een routine controle gecontroleerd en bleek op en bromfiets te rijden die sinds 29 oktober jl. als gestolen stond gesignaleerd. De bromfiets werd op 28 oktober gestolen vanaf de Postelse Hoeflaan.

Buschauffeur mishandeld, dader gepakt

TILBURG - Vanmorgen om tien over halfnegen hebben agenten aan de Spoorlaan een 42-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een buschauffeur die hij een klap op het gezicht gaf. Aan de hand van het opgegeven signalement konden agenten de man kort na de mishandeling inrekenen.

Auto te water

TILBURG - Vanmorgen rond kwart over negen kreeg de politie de melding dat er een auto in de Piushaven lag. Bij het terplaatse komen bleek dat er niemand in de auto zat en de auto vermoedelijk in de Piushaven is gedumpt. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de auto. Op het moment van aantreffen stond deze niet gesignaleerd.

Bron: Carel Bouman