Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 10-12-2002 Persbericht district Kerkrade ( JK-15.30 uur) Dinsdag 10 december 2002

Kerkrade; 10 hennepplantages opgerold!

Tussen 3 en 10 december heeft de Kerkraadse politie onderzoeken verricht in tien woningen in Kerkrade op de aanwezigheid van hennepplantages. In alle woningen werden een of meerdere plantages aangetroffen en kregen de bewoners een proces-verbaal. Tegen de verdachten zal zoveel mogelijk snelrecht worden toegepast.

De actie van de politie is een gevolg van eigen onderzoeken in combinatie met de meldingen die gedaan zijn via het meldpunt drugsoverlast van de gemeente Kerkrade.
Via deze drugsklachtenlijn (045-5676300) zijn sinds de invoering per 1 november 2002 ruim veertig meldingen binnen gekomen.

De politieonderzoeken vonden plaats in de Grensstraat (4x), de Lupinestraat (2x), de Heiluststraat, Smalweide, de Hertogenlaan en de Hyacintstraat.
In totaal nam de politie ongeveer 2350 hennepplanten, ruim 100 gram marihuana, tientallen groeilampen, trafos en andere middelen ter bevordering van de plantengroei in beslag.

Bij zeven woningen bleek de stroom op een illegale manier afgenomen te zijn. Door Essent zijn reeds meerdere boetes van 1000,- opgelegd terwijl nog een navordering zal volgen.

Door de politie zal nader onderzoek verricht worden naar de mogelijke geldelijke winst die door de verdachten gemaakt is en daar waar nodig zullen die gegevens ter beschikking worden gesteld van andere opsporingsdiensten.