Versatel Telecom International NV


- PERSBERICHT -
Versatel behaalt BS 7799 certificaat en voldoet aan hoge internationale beveiligingsnorm

Amsterdam, 10 december 2002 ­ Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat KPMG Certification B.V. het BS 7799 certificaat aan Versatel heeft overhandigd. Deze officiële handeling sluit een periode van een jaar af, waarin KPMG de gehele Versatel organisatie heeft beoordeeld op het beveiligingsmanagement systeem. Met het verlenen van het BS 7799 certificaat verklaart KPMG dat Versatel voldoet aan de strenge internationale informatie beveiligingsnormen, zoals die door de International Organization of Standardization zijn opgesteld. In augustus van dit jaar behaalde Versatel al het ISO 9001:2000 kwaliteitsmanagement certificaat.

BS 7799 of Code voor Informatie Beveiliging is een management systeem, waarbij beveiliging van eigen en klantgegevens evenals de continuïteit van de dienstverlening centraal staat . Het betreft fysieke beveiliging, maar ook informatie beveiliging. Het geeft middels een procesmodel weer hoe Versatel de beveiligingsrisico's die voortkomen uit haar activiteiten en uit haar dienstverlening beperkt en beheerst en verbeterd. Het BS 7799 certificaat garandeert klanten van Versatel dat het bedrijf beveiliging van haar werkzaamheden voortdurend controleert, toetst en verbetert. Bovendien wordt de norm stelselmatig gemeten, zowel intern als extern via onderzoeken bij onze klanten en door audits van een onafhankelijke derde partij.

Aad Beekhuis, Chief Operations Officer van Versatel, verklaarde: "Wij zijn zeer content dat Versatel nu, als één van de weinige telecom operators in Nederland, naast ISO 9001 ook BS 7799 gecertificeerd is. Naast het kwaliteitmanagement systeem is deze informatie beveiligingsnorm een belangrijke nieuwe waarborg voor onze klanten en het tekent Versatel's toewijding om al haar huidige en toekomstige klanten optimaal te bedienen. Wij beseffen uiteraard goed dat het behalen van dergelijke certificaten geen afsluiting is, maar juist het begin van een continu proces dat van Versatel kwalitatief hoogstaande en uitstekend beveiligd producten verwacht. Deze certificaten tonen aan dat Versatel voldoet aan de hoogwaardige kwaliteit- en beveiligingseisen die klanten van een telecombedrijf mogen verwachten."


- EINDE -
Versatel Nederland B.V. is onderdeel van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA). Versatel heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in haar thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 75.000 zakelijke klanten en ruim 1.100 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.nl.

The statements contained in this press release that are not historical facts are "forward looking statements". Actual events or results may differ materially as a result of risks facing Versatel or actual results differing from the assumptions underlying such statements. All forward looking statements are expressly qualified in the entirety by the "Risk Factors" and other cautionary statements included in our Form 20-F for the year ended December 31, 2001 filed with the SEC.



Versatel Telecom International NV