Ingezonden persbericht


KAS BANK KIEST VOOR GEÏNTEGREERDE RISK & TRADE MANAGEMENT-OPLOSSING VAN REUTERS

Amsterdam, 10 december 2002 - Reuters, wereldwijd leverancier van informatie, nieuws en technologie maakt bekend dat KAS BANK N.V. een overeenkomst heeft getekend voor de aankoop en implementatie van de geïntegreerde risk & trade management-oplossing Reuters Kondor+ en Reuters Trade Processing (RTP). Kondor+ en RTP bieden als geïntegreerde oplossing de mogelijkheid om de handelsactiviteiten en risk management in de front-office uit te voeren en deze in de back-office te verwerken. Dit is het eerste project in Nederland waarin Reuters zelf zorgt voor de volledige implementatie van de oplossing in zowel de back- als de front-office. Hiermee neemt Reuters ook de rol van System Integrator op zich. Wereldwijd heeft Reuters inmiddels ongeveer 470 soortgelijke projecten op haar naam staan.

KAS BANK zal Kondor+ en RTP gebruiken voor het vastleggen van overeenkomsten, het bijhouden van posities en het risicobeheer voor buitenlandse valuta, de geldmarkt en derivaten. Alle instrumenten zullen met behulp van dezelfde geïntegreerde oplossing verwerkt worden.

Met de integratie van Kondor+ en RTP heeft Reuters twee hoogwaardige oplossingen samengebracht in één modulair opgebouwd product. Kondor+ is een geavanceerd front-officesysteem met een open architectuur dat uitgebreide functionaliteit biedt aan front-officegebruikers. RTP biedt uitgebreide back-officemogelijkheden en functionaliteit voor cash management en financiële administratie. De geïntegreerde oplossing is makkelijk te configureren en aan te passen aan de specifieke eisen van de klant en de werkstromen binnen banken.

Het systeem bij KAS BANK zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2003 operationeel zijn en geïntegreerd zijn met de andere interne systemen.

John van Scheijndel, Treasurer bij KAS BANK N.V., zegt: "We hebben gekozen voor Reuters Kondor+ en RTP omdat we een sterk kwalitatieve geïntegreerde oplossing wilden voor risk & trade management. De oplossing stelt ons in staat het bestaande productenpakket uit te breiden, biedt betere risk-managementmogelijkheden en verbetert de efficiency in de front- en back-office. We zijn ervan overtuigd dat we met deze oplossing de dienstverlening aan onze klanten kunnen uitbreiden."

Mike Whitaker, Global Head of Risk bij Reuters: "Reuters heeft een ruime ervaring met het ondersteunen van banken bij hun risicobeheer. We onderkennen de praktische problemen die financiële instellingen dagelijks tegenkomen en zijn blij dat KAS BANK ervoor heeft gekozen te investeren in onze risk & trade management-oplossing. Binnen de industrie wordt steeds nadrukkelijker gezocht naar integratie tussen front- en back-office. De overeenkomst met KAS BANK N.V. is één van een aantal overeenkomsten met banken in Europa voor deze Kondor+- en RTP-oplossing."

KAS BANK
De KAS BANK is een gespecialiseerde Europese bank met een breed scala aan effecten- en informatiediensten. Met 750 medewerkers en kantoren in Amsterdam en Londen bedient de bank institutionele beleggers, banken, brokers, beleggingsinstellingen en particulieren. Persoonlijk passende diensten staan daarbij centraal. Deze biedt KAS BANK op basis van kennis van markten en producten en state-of-the-art informatietechnologie.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) is leverancier van financiële informatie, nieuws en technologie aan financiële instellingen, media, bedrijven en particulieren. De kracht van Reuters ligt in de combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters heeft haar toonaangevende positie weten te vestigen door voortdurende technologische innovatie en door haar reputatie vanwege snelheid, accuratesse, integriteit en onafhankelijkheid. Reuters heeft ruim 18.000 werknemers in 97 landen, waartoe een nieuwsstaf van ongeveer 2.500 werknemers in 198 bureaus behoort, die 150 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2001 behaalde het bedrijf een omzet van 3,9 miljard Britse pond.