Gemeente Den Haag

2002-12-10: Lekkage Utrechtsebaan wordt gerepareerd


---

De Utrechtsebaan is voor zowel inkomend als uitgaand verkeer gedeeltelijk afgesloten. De oorzaak ligt aan gladheid door een lekkage in de betonconstructie. In beide richtingen is één rijstrook voor verkeer afgesloten.

Oorzaak
De Utrechtsebaan bestaat uit betonnen platen die met voegen aan elkaar verbonden zijn. Onder invloed van de temperatuur kunnen de betonnen platen krimpen of uitzetten. In de winter verdampt aanwezig vocht niet, waardoor eventuele lekkages dan pas duidelijk worden. Oorzaak van het vocht is ruimte die in de loop der tijd in de voegen ontstaat, waardoor grondwater kan opborrelen. Preventief onderhoud is niet mogelijk, omdat enerzijds voegen pas geïnjecteerd kunnen worden als er ruimte ontstaat, anderzijds moet de Utrechtsebaan dan voor langere tijd geheel worden afgesloten, waardoor de binnenstad moeilijk bereikbaar is.
De afsluiting van vandaag is noodzakelijk, omdat over het gehele baanvak de weg 40 centimeter moet worden aangeboord. Een grote onderhoudsbeurt aan de Utrechtsebaan, waarin deze werkzaamheden wel worden meegenomen staat gepland voor 2006.

Reparatie
Een injectieploeg is sinds 11.00 uur bezig om de voegen, waar het grondwater doorheen sijpelt, te dichten. Het is mogelijk dat door de werkzaamheden het noodzakelijk blijkt te zijn om meerdere rijstroken richting Centrum af te sluiten. Het verkeer dient rekening te houden met filevorming. Het is nog onduidelijk hoe lang de werkzaamheden duren.

last update: 10-12-2002 15:42:12 ;pag.: 17292; auteur: 616;cat.: