STICHTING EXODUS

Ex-gedetineerden vinden steun in Tweede Kamer

Structurele subsidie toegekend aan Stichting Exodus

Met grote meerderheid is op dinsdag 10 december door de Tweede Kamer subsidie toegekend aan Stichting Exodus. Deze toekenning geeft aan dat de reïntegratie van (ex-)gedetineerden via organisaties als Exodus hoog op de agenda van de Kamerleden staat.

Door de toekenning van de subsidie kan Stichting Exodus blijven werken aan een veiliger samenleving. Het bieden van nazorg aan (ex-)gedetineerden blijkt succesvol in de bestrijding van recidive. Meerdere Kamerleden erkenden dit en een amendement werd ingediend voor de subsidie voor komend jaar. Vrijwel alle fracties stemden hiermee in.

Naast het amendement werd ook een motie ingediend, waarin structurele steun voor Exodus wordt voorgesteld. Deze steun vormt volgens de motie onderdeel van de taak van het ministerie van Justitie. Indien nodig kan Justitie hiervoor samenwerken met het ministerie van VWS. Ook met de motie stemde de meerderheid van de Kamer in.

Voor (ex-)gedetineerden is Exodus de 'sleutel naar de samenleving'. Zij leren in de Exodus-huizen opnieuw wonen, werken, relaties opbouwen én nadenken over de zin van hun leven. Met succes: het grootste deel van de deelnemers aan het Exodus-programma komt niet meer in aanraking met criminaliteit.

Naast de professionele opvang in de acht Exodus-huizen, kunnen (ex-)gedetineerden bij Exodus terecht voor individuele nazorg. Hiervoor beschikt de stichting over een netwerk van 14 nazorggroepen. In totaal staan er in deze groepen 200 vrijwilligers klaar om steun te bieden aan mensen die daarom vragen.

Als dank krijgen alle kamerleden van Exodus een symbolische 'sleutel naar de samenleving' aan een sleutelhanger. Hiermee toont Exodus aan dat de leden elk de sleutel in handen hebben om vele (ex-)gedetineerden in de toekomst te helpen.

Meer informatie kunt u krijgen via:
Stichting Exodus Nederland
W.G. Plein 382
1054 SG Amsterdam
T: 020-6169888
F: 020-6180092
www.stichtingexodus.nl

10 dec 02 16:54