Openbaar Ministerie

Veertig tips over diamantroof Museon

---

De politie Haaglanden heeft veertig serieuze tips over de diamantroof in het Museon binnengekregen. Onder meer via Opsporing Verzocht, politieberichten en de regionale zender TV West werd televisiekijkers gevraagd te reageren. Ruim een week geleden vond de miljoenendiefstal in het Museon in Den Haag plaats. De politie kreeg tips van kijkers over zowel de daders als de gestolen diamanten.

Tipgevers die waardevolle inlichtingen hebben over de diamantenroof kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6104. De gestolen voorwerpen vertegenwoordigen gezamenlijk een waarde van zes miljoen euro.

In de nacht van 1 op 2 december namen inbrekers een groot aantal zeer kostbare sieraden, horloges en met edelstenen bezette voorwerpen mee uit het Haagse museum. Het betreft onder meer voorwerpen afkomstig uit het Portugees Nationaal Museum in Lissabon.
Zowel het televisieprogramma Opsporing Verzocht als in het politiebericht dat werd uitgezonden rond de NOS Journaals werden foto's getoond van enkele gestolen juwelen. Te zien waren een gouden ring met een briljant geslepen diamant van 37,50 karaat, een halssieraad van goud en zilver met 32 briljant geslepen diamanten en een wandelstokknop van goud en zilver met diamanten. De grootste diamant op de wandelstok weegt 24,32 karaat en is enigszins vierkant geslepen. De wandelstokknop is 91 millimeter hoog en 39 mm breed. Verder waren er foto's te zien van twee klipbroches in de vorm van een roos met diamant en een grote ongeslepen diamant.