Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

dinsdag 10 december 2002

Team Tuinzigtlaan houdt snelheidscontrole

BREDA: Gistermiddag hebben agenten van het team Tuinzigtlaan tussen 16.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Haagweg te Breda, t.h.v. het kerkhof. Er werden 18 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 108 km terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 geldt.

Een automobilist, een 26-jarige bekende van de politie, reed hard over de Haagweg en maakte een afkeurend gebaar naar de controlerende agenten. De agent in de radarwagen kon echter nog op tijd zijn apparatuur op de andere weghelft richten, waardoor de snelheid van het voertuig kon worden vastgelegd. Deze snelheid bedroeg 108 kilometer per uur. Op het moment dat alle agenten bezig waren met het bekeuren van bestuurders die in overtreding waren, passeerde dezelfde snelheidsovertreder nog een keer met een gemeten snelheid van 104 kilometer per uur. De politie maakt proces-verbaal; op en zal zijn rijbewijs invorderen. De overige resultaten waren 4 tot 10 km te hard: 11, 10 tot 15 km te hard: 4, 20 tot 25 km te hard: 1. Het team Tuinzigtlaan zal ook de komende weken regelmatig snelheidscontroles in Princenhage houden.

Winkeldievegge trekt herenslip aan

BREDA: Een notoire 31-jarige zwervende winkeldievegge is gistermiddag in een kledingzaak in de Halstraat betrapt door het personeel toen zij een herenslip wilde stelen.

De vrouw ging met twee truitjes de paskamer in. Na het passen gaf zij de twee truitjes terug. Een medewerkster zag dat daarbij ook een hangertje van een slip zat. Hierna bleek dat de vouw de herenslip aangetrokken had. De verkoopster vroeg de dievegge de broek uit te doen, deed de voordeur op het slot en belde de politie. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden met vals identiteitsbewijs

BREDA: Gistermiddag heeft de politie omstreeks 13.00 uur een 31-jarige Parijzenaar aangehouden die bij een bank op Moerwijk met een vals identiteitsdocument had geprobeerd een bankrekening te openen. De verdachte is in verzekering gesteld. Specialisten van de Koninklijke Marechaussee hebben inmiddels vast gesteld dat het om een valst document gaat.

Winkeldievegge betrapt met make-up artikelen

BREDA: In een warenhuis aan de Ginnekenstraat is gisteren omstreeks 16.30 uur een 19-jarige Bredase betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had voor 26 euro aan make-up artikelen gestolen. Bij het passeren van de beveiligingspoortjes ging het alarm af. Hierop werd zij aangehouden door de beveiligingsbeambte. Op het kantoortje aangekomen kwam er ook nog een bij een andere winkel gestolen ladyshave uit de tas. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

BREDA: Een 22-jarige Bredase is gisteren omstreeks 11.10 uur op de Willem van Oranjelaan van haar GSM en twee gouden ringen beroofd.

Het slachtoffer werd door een bromfietser van achteren bij haar jas gepakt waarna hij met zijn rechterhand haar Nokia-GSM uit haar handen trok. Hierna eiste de man, die volgens de vrouw iets scherps in zijn handen had, haar twee gouden ringen die ze aan haar linkerhand droeg. De vrouw heeft deze aan de rover afgegeven. Ze heeft de man nog wel een stomp in zijn maag gegeven. Het zou gaan om een man van circa 1.80 meter die een zwarte helm droeg en vermoedelijk op een zwartkleurige Puch bromfiets reed.

Inbraak bedrijfspand

BREDA: Vannacht kreeg de politie omstreeks 00.30 uur een inbraakalarm bij een bedrijf op de Riethil door. Ter plaatse was een grote voorruit vernield. Er bleek een Compaq systeemkast gestolen te zijn. Een beveiligingsbeambte zag de verdachte fietsen op de Terheijdenseweg en is hem achterna gereden. De beveiliger haalde de verdachte in en pakte hem ter hoogte van de Westmallestraat vast. De inbreker pakte daarop een mes waarmee hij de employé bedreigde, die hem daarop losliet. De verdachte is daarna een steeg in gerend. Het zou gaan om een negroïde man, lengte circa 1.85, de man sprak gebrekkig Nederlands. De politie heeft de fiets van de verdachte veilig gesteld. Ook de gestolen systeemkast werd bij de fiets in een tas aangetroffen. Het team Vlaanderenstraat stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Politie Etten-Leur rolt hennepkwekerij op

ETTEN-LEUR: De politie heeft gistermorgen aan de Bankenstraat een hennepkwekerij opgerold. Er werden ruim 1400 hennepplanten in beslag genomen. De kwekerij was professioneel opgezet. Inmiddels zijn drie verdachten aangehouden en in verzekering gesteld.

Rechercheonderzoek en stankoverlast leidden de politie gistermorgen naar een loods bij een woning waar een hennepkwekerij was ingericht. In een loods stonden ruim 1400 planten. In een ander gedeelte van de loods was men een tweede kwekerij aan het inrichten. Ter plaatse werd een 60-jarige man uit Oudenbosch aangehouden die de planten verzorgde. Tevens werd gisteren een 53-jarige man uit Buren aangehouden die de elektrische voorzieningen in de kwekerij heeft aangebracht. Vandaag is een 40-jarige man uit Oud-Gastel aangehouden die verdacht wordt van de exploitatie van de kwekerij. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. De planten zijn vernietigd en diverse zaken zoals assimilatielampen e.d. zijn in beslag genomen. De stroom werd buiten de meter om afgetapt.

Verkeersongeval met letsel

FIJNAART: Op de Markweg te Fijnaart is gisterenochtend omstreeks 08.30 uur, een fietsster, een 34-jarige vrouw uit Dinteloord volgens eigen zeggen aangereden door een rode bestelauto. Zij is daarbij ten val gekomen en met een fractuur aan haar arm opgenomen in het ziekenhuis. De automobilist is doorgereden. De exacte toedracht wordt nog door de politie uitgezocht.

Snelheidscontrole Klundert

KLUNDERT: In verschillende gemeenten van de regio heeft de politie gisteren snelheidscontroles gehouden. In Klundert heeft men de snelheid van motorvoertuigen gemeten aan de Provincialeweg. In totaal kunnen 13 autobezitters post van het justitieel incassobureau thuis verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 104 km per uur, daar waar 80 is toegestaan.

Auto in de sloot

ZEVENBERGSCHEN HOEK: In Zevenbergschen Hoek is gisterochtend een auto in de sloot geraakt. Aan de Driehoefijzersstraat raakte de bestuurder, een 27-jarige man uit Raamsdonksveer, de controle over het stuur kwijt. Hierop eindigde hij met zijn auto in de sloot. Behalve materiele schade verder geen lichamelijk letsel.

Bron: Willem van Hooijdonk