Gemeente Den Haag

2002-12-10: College zet in op kunstwerk-viaduct voor RandstadRail in Prinses Beatrixlaan


---

Het college van b. en w. heeft vandaag het voorlopig ontwerp voor RandstadRail deelproject Beatrixlaan vrijgegeven voor inspraak. De plannen voor de Prinses Beatrixlaan omvatten de bouw van een viaduct, een nieuwe halte ter hoogte van de J.P. Coenstraat en de Prinses Marijkestraat en een kleine verschuiving van de huidige tramhalte Ternoot richting de Laan van Nieuw Oost-Indië.

Het voorlopig ontwerp is conform het Masterplan Beatrixkwartier uit 1999 waarin werd gesteld dat RandstadRail op een hoogwaardige manier in het gebied moet worden ingepast. "Het ontwerp van het viaduct en de haltes is functioneel en futuristisch en past heel goed bij het karakter van de nieuwe kantoorlocaties in de Beatrixlaan", aldus verkeerswethouder Bruno Bruins. De beeldbepalende netkous constructie van het viaduct en het station is een ontwerp van Zwarts & Jansma Architecten uit Amsterdam. De kosten voor het deelproject RandstadRail Beatrixlaan bedragen circa 55 miljoen euro en vallen binnen de financiële afspraken die met het Rijk zijn gemaakt.

RandstadRail-lijn 6
Het college geeft ook de plannen voor het deelproject RandstadRail-lijn 6 vrij voor inspraak. De plannen bestaan onder andere uit de aanleg van een nieuw stuk tracé in de Apeldoornselaan en een overstaphalte voor bus en RandstadRail nabij ziekenhuis Leyenburg. Hiermee krijgen de reizigers uit het Westland een snelle verbinding met het centrum van Den Haag.

Inspraak
Voor zowel deelproject Beatrixlaan als RandstadRail-lijn 6 loopt de inspraaktermijn van 9 januari tot en met 5 februari 2003. In deze periode vinden voor beide projecten aparte inspraakbijeenkomsten plaats. Voorafgaand aan de inspraaktermijn maakt de gemeente Den Haag via een advertentie in De Posthoorn de data en locaties van de inspraakbijeenkomsten bekend. Omwonenden en overige belanghebbenden van beide deelprojecten ontvangen hiervoor ook een uitnodigingsbrief.

last update: 10-12-2002 16:59:46 ;pag.: 17298; auteur: 616;cat.: