Vereniging Milieudefensie

Persbericht

Nieuwe directeuren Milieudefensie

Amsterdam, 10 december 2002 --- Per 1 januari heeft Milieudefensie twee nieuwe adjunct-directeuren erbij. Vera Dalm, momenteel campagneleider Ruimte en Landschap, wordt directeur Campagnes. Nicole Bakker, nu nog campagneleider Landbouw en Voedsel, wordt directeur Achterban. Teo Wams blijft algemeen directeur.

Vera Dalm (38) zal in haar nieuwe functie, meer dan nu het geval is, de algemene woordvoering namens Milieudefensie voor haar rekening nemen. Zij is tevens raadslid voor GroenLinks in Amsterdam. Dalm was eerder coördinator van het Milieucentrum Amsterdam en hoofd van het team Schone Stad bij Stichting Natuur en Milieu.

Nicole Bakker (35) zal leiding geven aan het coördineren van de achterbanactiviteiten van Milieudefensie en facilitaire zaken. Bakker werkte eerder als campagnesecretaris bij Milieudefensie en is nu nog campagneleider Landbouw en Voedsel.

Milieudefensie is een snelgroeiende, onafhankelijke milieuvereniging met op dit moment circa zeventigduizend leden en donateurs en honderd lokale afdelingen. Milieudefensie is een actief lid van de internationale milieuorganisatie Friends of the Earth met zusterorganisaties in 65 landen.