Provincie Drenthe

Voordracht nieuwe statengriffier

Assen, 10 december 2002
Persberichtnummer 02-132



Mevrouw drs. Inge Rozema wordt voorgedragen voor de nieuwe functie van statengriffier. Provinciale staten nemen hierover op 20 maart 2003 een besluit. De statengriffier is een nieuwe functie die wordt ingesteld in het kader van de dualisering. De statengriffier werkt voor provinciale staten en geeft leiding aan de statengriffie.

Mevrouw Inge Rozema (42) heeft het afgelopen jaar als internationaal consultant opdrachten verricht voor het Ministerie van Onderwijs van Mozambique en de AGA Khan Foundation in Maputo. Mevrouw Rozema studeerde Bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar studie is zij in de periode van 1984 tot 2001 werkzaam geweest voor drie verschillende ministeries in Den Haag. Zij heeft 7 jaar gewerkt bij het Ministerie van Financiën onder meer als adjunct-inspecteur rijksfinanciën en plaatsvervangend hoofd centraal stafbureau; vervolgens vijf jaar als hoofd van diverse afdelingen bij het toenmalige Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur en ten slotte vijf jaar als hoofd van de afdeling Financiën, Informatiemanagement en Advies bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat..

Mevrouw Rozema zal per 1 januari 2003 met haar werk beginnen. Zij zal zich in eerste instantie bezighouden met het inrichten van de statengriffie.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl