Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS-2002-285

Den Haag, 10 december 2002

Bernard Ter Haar nieuwe directeur Financiële Markten en plaatsvervangend thesaurier-generaal

Dr. B. (Bernard) ter Haar is met ingang van 1 januari 2003 benoemd tot directeur Financiële Markten (FM) en plaatsvervangend thesaurier-generaal op het ministerie van Financiën. Hij volgt daarmee prof. dr. J.J.M. (Jeroen) Kremers op die is benoemd tot bewindvoerder bij het IMF.

Na een academische loopbaan in de theoretische kernfysica (promotie in 1986) en de voltooiing van een studie economie in Groningen, werkt Bernard ter Haar sinds 1988 bij het ministerie van Financiën. Tot 1996 was hij werkzaam bij de afdeling Internationale Monetaire Zaken (onderdeel van de directie Buitenlandse Financiële Betrekkingen) en sinds die tijd werkt hij bij de directie Algemene Financiële en Economische Politiek (AFEP). Sinds 2000 is hij directeur van deze directie.

De directie Financiële Markten is verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling en wetgeving gericht op een goed functioneren van de financiële sector. De directie maakt deel uit van het directoraat-generaal Generale Thesaurie, dat zich bezighoudt met het algemene financieel-economische beleid, zowel nationaal als internationaal.