Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 10-12-2002 16.50 uur Berichten van dinsdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Bestelbus op vangrail
HAVELTE - Op de A-32 bij Havelterberg raakte dinsdagmorgen de bestuurder van een bestelbus gewond. De man, verdere gegevens nog niet bekend, verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto kwam op de vangrail tot stilstand.

Voetgangster aangereden
VEENHUIZEN - Een 14 jr. meisje uit Veenhuizen raakte dinsdagmorgen gewond doordat zij op de Hoofdweg in haar woonplaats werd aangereden door een bestelbus met aanhanger. Het meisje liep plotseling de weg op. De 29 jr. bestuurder van de bestelbus uit Rolde kon het meisje niet meer ontwijken. Ze werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Duiven gestolen
ERICA - onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 postduiven gestolen uit een duivenhok achter een woning aan de Ericasestraat in Erica. De diefstal is zaterdagavond ontdekt. De waarde van de duiven is ongeveer 4000 euro.

Drachtige schapen gestolen
NIEUW SCHOONEBEEK - Uit een weiland aan de Dr Ir H. A. Stheemanstraat in Nieuw Schoonebeek zijn tussen zondagmiddag en maandagmiddag vier (drie witte en een zwarte) drachtige schapen gestolen. De dieren zijn zeer waarschijnlijk met een auto vervoerd. De waarde van de schapen is niet bekend.

Autokraken
MEPPEL - In de Heinsiusstraat in Meppel zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee auto`s opengebroken. Uit de auto`s zijn een radio en een frontje gestolen.

ASSEN - Uit een auto die geparkeerd stond op een parkeervak aan de Groenkampen in Assen is in de nacht van maandag op dinsdag een autoradio gestolen. Ook in het Leemveld in Assen is in dezelfde nacht een auto opengebroken. Ook hieruit is de radio gestolen.

Inbraak in school
ASSEN - Uit een schoolgebouw aan de Mezenlaan in Assen is in de nacht van maandag op dinsdag een computer gestolen. Een ruit werd ingeslagen.

Binnenbrand
ASSEN - Dinsdagmiddag ontstond er brand in een benedenwoning aan de Eekhoornslag in Assen. De bewoner was niet thuis. De gewaarschuwde brandweer bluste in de woning een brandend bed. Er ontstond weinig schade. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door smeulende sigarettenpeuken op het bed.