Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Geen Run Classics circuit in 2003

(10-12-2002)

De KNAU en de wedstrijdorganisaties van de Run Classics hebben helaas moeten constateren dat er geen basis is om het wegcircuit in 2003 voort te zetten. Het bleek niet mogelijk om, na het wegvallen van de overallsponsor Nuon, tot een oplossing te komen die voor alle partijen werkbaar en haalbaar is.

Door het wegvallen van overallsponsor Nuon in 2003 hebben de KNAU en de verschillende wedstrijd-organisaties gezocht naar een mogelijkheid om ook in 2003 een wegcircuit in stand te houden. De huidige organisaties van het wegcircuit hadden in principe hun intentie uitgesproken om in 2003 deel uit te willen blijven maken van de Run Classics.

Om de Run Classics echter op een aantrekkelijke manier voort te zetten heeft de KNAU de afgelopen maanden getracht overeenstemming te bereiken over de te hanteren dag- en eindprijzen in 2003. Hiervoor heeft de KNAU meerdere voorstellen gedaan. Helaas is het niet mogelijk gebleken om tot een concensus te komen. Daarnaast kon de Egmond Halve Marathon niet langer wachten met het bekend maken van het eigen prijzensysteem aan de atleten.

Voor het jaar 2004 is de KNAU hard op zoek naar een overall circuitsponsor en hoopt met de verschil-lende wedstrijdorganisaties dan weer het circuit voort te kunnen zetten.

In 2002 maakten de volgende organisaties deel uit van de Nuon Run Classics:
Nike Egmond Halve Marathon 20 van Alphen
City Pier City Internationale 1/2 Marathon Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles Dam tot Damloop
Zevenheuvelenloop