KNMG

Algemene Vergadering federatie KNMG

Uitnodiging en agenda voor de 235ste Algemene Vergadering van de Federatie KNMG op dinsdag 10 december 2002, aanvangstijd 17.30 uur. Locatie: Domus Medica in Utrecht.

De AV is voor alle artsen toegankelijk en de KNMG nodigt u dan ook van harte uit deel te nemen en mee te discussiëren! De stukken zijn op te vragen via het secretariaat Bestuur en Directie, telefoon 030-2823248.

Agenda
235ste Algemene Vergadering KNMG
d.d. 10 december 2002
1. Opening
2. Mededelingen van de voorzitter
3. Inleiding voorzitter
4. Vaststelling van de notulen van de Algemene Vergadering 25 juni 2002
5. Toetredingsverzoek Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde
Na aansluiting per 1 januari 2001 van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) en per 1 januari 2002 van de Nederlandse Vereniging van Verpleeghuisartsen (NVVA) heeft nu de Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) om rechtstreekse toetreding tot de federatie gevraagd per 1 januari 2003. De Algemene Vergadering moet hierover besluiten. Het FB heeft hierover positief geadviseerd. Uit een schriftelijke ledenraadpleging van de NVVG blijkt dat 75% van hun leden positief staat tegenover aansluiting bij de federatie KNMG. Ongeveer 1100 verzekeringsgeneeskundigen zijn lid van de NVVG. De NVVG verwacht door de aansluiting beter en tijdiger betrokken te worden bij onderwerpen op hun vakgebied. Ook verwacht ze de constructieve samenwerking met de KNMG en de NVAB verder te kunnen uitbouwen. 6. Concept beleidsplan KNMG-districten
Tijdens de Algemene Vergadering van 25 juni van dit jaar is een motie aangenomen van het KNMG District XX Groningen. Het FB heeft vervolgens op 9 juli ingestemd met de samenstelling van een commissie, de zgn. commissie Bijleveld. Deze commissie heeft als opdracht gekregen om een concept beleidsplan KNMG-districten te maken. In dit beleidsplan wordt een onderbouwing gegeven van de regionale taken van de federatie KNMG die op districtsniveau moeten worden uitgevoerd. Tijdens deze Algemene Vergadering is het geagendeerd als opiniërend stuk. Het is de bedoeling om het, aan de hand van de discussie tijdens deze vergadering, aangepaste stuk te agenderen voor de volgende Algemene Vergadering op 24 juni 2003.
7. Voorstel tot opheffing van de Commissie voor de Geldmiddelen Het FB adviseert om de Commissie voor de Geldmiddelen op te heffen, omdat inmiddels op andere afdoende wijzen is voorzien in de financiële ondersteuning en advisering.
8. Concept begroting KNMG 2003
De KNMG is momenteel druk bezig met het opstellen van de conceptbegroting voor de federatie KNMG voor volgend jaar. De begroting is zowel voor het facilitair bedrijf als voor de verenigingstaken van de KNMG. De beleidsactiviteiten die het bureau van de KNMG voor volgend jaar voor ogen heeft worden hierin opgenomen.
9. Stichting Ondersteuningsfonds
· Jaarrekening 2001
· Jaarverslag 2001
· Begroting 2003
10. Stand van zaken dossier Huisvesting
De bewoners van de Domus Medica worden al langere tijd geconfronteerd met ruimtegebrek. De oorzaak daarvoor is de groei van de in de Domus gehuisveste organisaties. Tevens willen ook andere artsenorganisaties zich in de Domus vestigen. Najaar 2001 heeft het Federatiebestuur (FB) besloten naar een alternatief voor de huidige Domus uit te kijken. Diverse mogelijkheden zijn inmiddels al verkend. Het FB heeft een geactualiseerd programma van eisen opgesteld. Het is de bedoeling dat in december de keuze uit de mogelijke alternatieven aan het FB wordt voorgelegd. 11. Statutenwijziging i.v.m. huisvesting
12. Rondvraag
13. Sluiting