Gemeente Almere

Raad in gesprek met belanghebbenden over geplande moskee

Het college van burgemeester en wethouders heeft medewerking toegezegd aan de planvorming voor een moskee op het bedrijventerrein Het Atelier in Almere. Veel (toekomstige) omwonenden hebben kenbaar gemaakt het niet eens te zijn met de gevolgde procedure of de voorlopige resultaten ervan. In reactie daarop heeft de gemeenteraad, in overleg met het college, besloten om met alle belanghebbenden over dit onderwerp te spreken. Dit gebeurt in de bijeenkomst Praat met de raad op dinsdag 10 december 2002.

De belanghebbenden zijn onder meer de toekomstige omwonenden en het moskeebestuur Al Raza. Zij zijn door de gemeenteraad persoonlijk uitgenodigd om aan deze raadsontmoeting deel te nemen. Tijdens de bijeenkomst krijgen de belanghebbenden de gelegenheid om hun zienswijze over het proces en het plaatsen van een moskee op de betreffende locatie aan de raad kenbaar te maken. De raad kan hierop vragen stellen aan de aanwezigen om een duidelijk beeld van de situatie te krijgen. Met deze kennis gaat de raad op een later moment in gesprek met het college.

De bijeenkomst Praat met de raad is voor de gemeenteraad een nieuwe werkwijze, waarmee de raad tot een onafhankelijke stellingname kan komen over bepaalde onderwerpen en inwoners van Almere kan ontmoeten.

De bijeenkomst 'Praat met de raad' is openbaar. Belanghebbenden die willen inspreken, worden verzocht dit te melden voor 12.00 uur op 10 december bij de raadsgriffie. De bijeenkomst begint om 20.30 uur in de raadzaal van het stadhuis te Almere. Voor nadere informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met de gemeente Almere, raadsgriffie, telefoon 036-539 9995 of raadsgriffie@almere.nl.