Gemeente Utrecht

Afsluitend stadsdebat Participatie Stationsgebied

Ongeveer tweehonderdvijftig mensen namen de afgelopen weken deel aan het uitgebreide participatieprogramma voor de vernieuwingsplannen van het Utrechtse Stationsgebied. Op dinsdag 10 december a.s. worden in het Stadhuis de resultaten hiervan bekendgemaakt en aangeboden aan de verantwoordelijke wethouder voor het Stationsgebied, Walther Lenting. Ook worden de eerste schetsen van de planvorming Masterplan Stationsgebied gepresenteerd.

Het participatieprogramma heeft een belangrijke en waardevolle bijdrage geleverd aan de vorming van het Masterplan. De plannenmakers voerden tijdens zes stadsavonden gesprekken met bewoners, eigenaren, belanghebbenden en belangstellenden. Hierbij is speciale aandacht besteed aan vijf locaties in het Stationsgebied (Het Vredenburg, Westplein-Smakkelaarsveld, Jaarbeursplein, Catharijnesingel en Centrumboulevard) en aan het thema bereikbaarheid. Op de website www.utrecht.nl/stationsgebied zijn alle verslagen van de bijeenkomsten te vinden.

Het uitgewerkte Masterplan Stationsgebied wordt rond juni 2003 aan de gemeenteraad aangeboden. In dit Masterplan zijn onder meer opgenomen: stedenbouwkundig plan, bereikbaarheidsplan, milieueffectrapportage, veiligheidseffectrapportage en ontwerp-bestemmingsplan.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Radboud van der Linden, telefoon 030 286 96 11.

Ook u bent van harte welkom op 10 december aanstaande in het stadhuis voor de afrondende bijeenkomst van het participatieprogramma. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Stadhuis aan de Minrebroederstraat in Utrecht. De zaal is open vanaf 19.30 uur, het programma duurt van 20.00 tot circa 22.30 uur. Beeldmateriaal is helaas niet van tevoren beschikbaar. Uiteraard is het wel mogelijk op de avond zelf te fotograferen.

Utrecht, 29 november 2002