Gemeente Zeist

Datum 9 december 2002

ONDER EMBARGO TOT 10 DECEMBER A.S. 18.00 UUR

Zeist Promotie Wisseltrofee 2002 gaat naar Triodos Bank

Op dinsdag 10 december a.s. wordt door burgemeester R.G. Boekhoven, als voorzitter van de Stichting Zeist Promotie, de Wisseltrofee 2002 uitgereikt aan Triodos Bank in Zeist. De uitreiking vindt plaats in de Congreszaal van Slot Zeist en begint om 17.00 uur.

Procedure
Zeister bedrijven, instellingen en de bevolking van Zeist werden enig tijd geleden in de gelegenheid gesteld om een bedrijf of instelling voor de Zeist Promotie Wisseltrofee voor te dragen. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de ondernemersvereniging "Zakelijk Zeist" en het bestuur van de "Stichting Zeist Promotie" heeft aan de hand van de ingezonden reacties bepaald dat de Zeist Promotie Wisseltrofee 2002 dit jaar wordt uitgereikt aan Triodos Bank.

Van toen tot nu:
Triodos Bank, gevestigd in Zeist maakte de laatste jaren een snelle groei door. Het succes van verantwoord sparen en "groen" beleggen zorgde ervoor dat de bank, in 1993 verhuisd naar de Prins Hendriklaan, een paar jaar later al naar een nieuw pand uit moest kijken. Een pand waarin het speciale en bijzondere karakter van de bank tot uiting zou komen. Sinds 1 oktober 1999 is het nieuwe hoofdkantoor van Triodos Bank gevestigd aan de Utrechtseweg. Met de bouw van dit hoofdkantoor heeft de Utrechtseweg in Zeist een extra dimensie aan haar al kenmerkende glans teruggekregen. De fraaie inpassing in het groen doet het verleden herleven. Het gebouw is niet alleen in harmonie met de omgeving, maar ook met zijn gebruikers. Het is een gebouw geworden vol verrassingen op het gebied van energiebesparing en duurzaam bouwen. De status "Voorbeeldproject Duurzaam en Energiezuinig Bouwen" is dan ook ruimschoots verdiend.

Waarom Triodos Bank?
Triodos Bank wil bijdragen aan de ontwikkeling van een menswaardige samenleving. Een samenleving met respect voor mens, natuur en cultuur. Triodos betrekt bij haar handelen niet alleen financieel-economische, maar ook sociaal maatschappelijke en ideële aspecten. Triodos Bank is niet alleen pionier, maar zeker ook vernieuwer in dit veld. Deze bank houdt de kwantiteit en kwaliteit van werkgelegenheid goed op peil en levert een belangrijke bijdrage aan de uitstraling van Zeist. Kortom: de jury is unaniem van mening, dat Triodos Bank de Zeist Promotie Wisseltrofee meer dan verdient!