Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-12-2002 2e persbericht 10 december 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Vrouw mishandeld en met de dood bedreigd In een woning in het stadsdeel Gestel is maandagmiddag een 28-jarige vrouw mishandeld en met de dood bedreigd door haar man. Ook werd het interieur van de woning vernield. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het gebeurde.

Eindhoven: Hennepkwekerij aangetroffen
In een woning aan de Perpignanlaan zijn vanmorgen om 11.45 uur, een 24-jarige bewoonster en een 23-jarige inwoonster van Roermond aangehouden. De politie was gewaarschuwd omdat er ijspegels aan de ramen en deuren van het pand hingen. De buurt dacht dat er een lekkage was. Bij controle in de woning, waar de aangehouden verdachten lagen te slapen op de bank, trof men bij onderzoek op de zolder een hennepplantage met 290 planten aan. Daar bleek ook het water vandaan te komen. De hennepplantage is ontmanteld. De planten en de apparatuur zijn ter vernietiging inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Vrouw van portemonnee beroofd
In een winkel aan de Limburglaan is maandag rond 18.30 uur een 41-jarige Eindhovense van haar portemonnee beroofd. De vrouw stond bij kassa en had haar portemonnee in haar handen. Plotseling kwam een jongen voorbij rennen die de portemonnee uit haar handen griste. In de portemonnee zat ongeveer 70 Euro. De dader is een blanke jongen tussen 16 en 18 jaar oud. Hij is ongeveer 1.60 meter en had zwart haar met blonde plukken. Hij droeg een spijkerjas.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Karel Doormanlaan is tussen maandagavond 23.00 uur en dinsdagochtend 7.30 uur een groene Opel Campo met het kenteken VV-91-KN weggenomen. In de auto lag een grote hoeveelheid gereedschap waaronder een duimstok, negen hamers, twee steensabels, twee slijptollen en een hogedrukreiniger.

Helmond: Verlichtingscontrole
Vanmorgen zijn bij een verlichtingscontrole op de Overloop en de Weg door de Rijpel negen fietsers bekeurt die zonder licht reden.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Op de Harmoniestraat is vanmorgen omstreeks 08.30 uur een 57-jarige inwoner van Helmond gewond geraakt. De 24-jarige bestuurster van een personenauto kwam uit tegengestelde richting en haalde in een scherpe bocht naar links, een groep fietsers in. Zij kwam daarbij op de weghelft bestemd voor het tegemoet verkeer terecht en reed het slachtoffer aan. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Inbraak in een bouwcontainer
Tussen maandagmiddag 16.15 uur en vanmorgen 07.00 uur is er ingebroken in een bouwcontainer aan de Hoofdstraat. Men kwam in de container door vernieling van een hek en het openbreken van de container. Uit de container is, voor zover nu bekend, een flinke hoeveelheid gereedschap weggenomen.

Helmond: Mishandeling na conflict in het verkeer Een 32-jarige automobilist uit Asten is vanmiddag omstreeks 13.30 uur op de kruising Helmondsingel Binderendreef door een tot nu toe onbekende vrachtautochauffeur mishandeld. De man had even daarvoor, op de Deurneseweg, door noodzaak van het verkeer gedrongen, vlak voor een vrachtauto ingevoegd. Kennelijk was dit niet naar de zin van de bestuurder van de vrachtauto die vervolgens, toen het slachtoffer moest stoppen voor het verkeerslicht, uitstapte en hem een bloedneus sloeg. Hierna stapte de man weer in de vrachtauto en reed weg.

Bergeijk: Aanhouding na aanrijding
Vanmorgen om 00.20 uur is op het Loo een 47-jarige inwoner van Bergeijk aangehouden. De man had kort ervoor een aanrijding veroorzaakt. Hij was met zijn auto gestopt op de Hongarijschedijk. Toen hij uitstapte en het portier opende, naderde er vanuit tegengestelde richting een 25-jarige automobilist uit Luyksgestel die tegen het portier van de man uit Bergeijk reed. Hierna stapte de 47-jarige automobilist in en reed weg waarbij hij in een bocht van de weg rechtdoor de sloot in reed. Onderzoek wees uit dat de man gedronken had. Hij is overgebracht naar het bureau en weigerde medewerking aan een ademanalyse. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Geldrop: Verlichtingcontrole
Tussen 06.00 uur en 07.00 uur is er op de Laan Der Vier Heemskinderen een verlichtingcontrole gehouden. Twee fietsers zijn bekeurd voor het niet voeren van verlichting.

Someren: Politieman gewond bij steekpartij
Een 46-jarige politieman van de politieafdeling Deurne-Asten-Someren is dinsdagmiddag rond 12.30 uur gewond geraakt bij een steekpartij in de Brugstraat in Someren. De politieman was samen met twee mensen van de AID (Algemene Inspectie Dienst), een man van de RVV (Rijksdienst voor keuring van Vee en Vlees) en twee mensen van de milieudienst en Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Someren, naar een agrarisch bedrijf aan de Brugstraat gegaan omdat er koeien verwaarloosd zouden worden. De eigenaar van het agrarisch bedrijf, een 44-jarige man uit Someren, was niet thuis. Het vee werd bekeken en toen er overleg was tussen de verschillende disciplines kwam de man thuis. De man werd kwaad en trok een mes. Hij liep op een van de AID-mensen af, maar de politieman probeerde de zaak te sussen. Hierop stak de man de politieman enkele keren. Daarna bedreigde hij de AID-mensen en andere aanwezigen. Deze konden vluchten. Ter assistentie geroepen politiemensen konden daarna de man met veel moeite overmeesteren. Het mes kon hem met moeite ontfutseld worden. De man is voor onderzoek de cel ingegaan. De politieman is naar het ziekenhuis gebracht. Hij had verwondingen aan het hoofd en een arm en door een messteek in de zij is mogelijk zijn long geraakt. Hij is niet levensgevaarlijk gewond.

Veldhoven: Man dood gevonden in sloot
Een man van 73 uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 10.30 uur dood gevonden in een bevroren sloot langs de snelweg A67 ter hoogte van Veldhoven. De man was opgenomen in het vlakbij gelegen Maxima Medisch Centrum. Daar is hij maandagmiddag rond 17.00 uur voor het laatst gezien. Kort daarna hebben politie en personeel van het ziekenhuis een zoektocht gehouden, maar die heeft op dat moment niets opgeleverd. Ook s avonds en s nachts is nog tevergeefs naar de man uitgekeken. Dinsdagochtend rond 10.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een tas in de berm van de snelweg lag. Een surveillance-eenheid is daar gaan kijken, en vond de man vervolgens in de bevroren sloot. Uit het eerste onderzoek blijkt dat het slachtoffer een acute hartstilstand heeft gehad toen hij in de bevroren sloot terecht is gekomen.

Westerhoven: Woninginbraken
In een woning aan de Eikewal is tussen zaterdag en maandag 19.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken aan de achterkant van het pand. Uit de woning werden een fotocamera en een gouden horloge weggenomen. In een andere woning aan de Eikewal werd maandag tussen 7.30 en 21.30 uur ook ingebroken. Hier kwam de dader binnen door een deur aan de achterkant open te breken. De woning werd geheel doorzocht. Voor zover bekend wordt niets vermist uit dit pand. In een woning op de Esdoornstraat werd een poging tot inbraak gedaan. De dader is hier niet in de woning geweest.