Provincie Overijssel

Woonzorgzone Dieze-West krijgt 30.000 subsidie

Gedeputeerde Staten van Overijssel kennen 30.000,- subsidie toe aan het project Impuls organisatie woonzorgzone Dieze-West. Dit is een project van Zorgcombinatie Zwolle, sector Behandeling en Begeleiding, waaraan verpleeghuis Het Zonnehuis en verzorgingshuis De Esdoorn deelnemen.

Een nieuw zorgsteunpunt, nieuwe woningen en een vernieuwde integrale aanpak van de zorg moeten ervoor zorgen, dat ouderen en gehandicapten in de wijk langer zelfstandig kunnen wonen door het aanbieden van voldoende en goede vormen van zorg, wonen en welzijn.

De provinciale middelen worden aangewend bij de uitwerking van de plannen. Hierbij gaat het om wat er moet gebeuren in de wijk, welke partij wat gaat doen en welke werkafspraken daarvoor gemaakt moeten worden.

Zorgcomponent
De provincie wil de zorgcomponent in wijkcentra in Overijssel bevorderen. Daarom subsidieert zij verschillende projecten op dit gebied. Het project 'Impuls organisatie woonzorgzone' is er één van.

Met de uitvoering van dit project beoogt de provincie de realisatie van voldoende samenhangend aanbod van aangepaste huisvesting en het creëren van noodzakelijke welzijnsvoorzieningen.

Bron: Saskia Schonewille, 038 - 425 19 20


© 10-12-2002 Provincie Overijssel