Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten 10 december

B & W Belicht bevat samenvattingen van de openbare besluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: de samenvattingen geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

Portefeuille van burgemeester Cor de Vos

In deze portefeuille deze week geen besluiten.

Portefeuille van wethouder Jacqueline Verbeek

Antwoord op art. 42 brief VSP en D66 over de binnenstad (2002/...) De fracties van VSP en D66 hebben gezamenlijk een art. 42 brief gestuurd over de informatievoorziening rondom de binnenstadsplannen richting de Commissie en Raad. Het college is van mening dat zij tot op heden de raadscommissie Binnenstad zo goed mogelijk heeft geinfomeerd over alle ontwikkelingen, deelstudies, tussenresultaten e.d. die met de binnenstad te maken hebben en wil deze lijn graag voortzetten.

Antwoord op art. 42 brief Leefbaar Nieuwegein over Wielerronde (2002/11573) De fractie van Leefbaar Nieuwegein heeft een art. 42 brief gestuurd over het vinden van een oplossing voor de financiële problemen van de Stichting Wielerronde Nieuwegein. In het antwoord meldt het college dat er bij collegebesluit van 12 november voor het jaar 2002 een incidentele subsidie beschikbaar is gesteld aan de Stichting Wielerronde Nieuwegein. Tevens zijn zowel de stichting als de fractie van Leefbaar Nieuwegein geïnformeerd over de mogelijkheden voor structurele subsidie.

Antwoord op art. 42-brief Leefbaar Nieuwegein over de binnenstad (2002/...) De fractie van Leefbaar Nieuwegein heeft een art.42 brief gestuurd over het afwijzen van het voorstel van Corio voor een deel van de binnenstad. Leefbaar Nieuwegein wil onder meer van het college weten wat het alternatieve scenario is voor dit plangebied. Het college wil op dit moment geen uitspraak doen over dit onderwerp omdat inmiddels in opdracht van de gemeente Nieuwegein en Corio een onafhankelijke deskundige aan de slag is om te adviseren over mogelijke oplossingen. Het college wil eerst dit advies afwachten.

College stelt lijst bouw- en sloopverguningen vast (2002/11875) Het college heeft een lijst met te verlenen bouw- en sloopvergunningen vastgesteld. Deze lijst verschijnt in principe volgende week donderdag als openbare bekendmaking in de Molenkruier.

Zorgvuldige vergunningverlening bij uitbreiding Nieuwegeins Business Center (2002/11880) Het college heeft kennis genomen van de resultaten van het evaluatierapport van onderzoeksinstituut OTB over de vergunningverlening voor het uitbreiden/verbouwen van het Nieuwegein's Business Center (NBC). De gemeente heeft deze evaluatie speciaal laten doen vanwege de grote publieksfunctie van het gebouw in samenhang met het aspect veiligheid. Voor het NBC was dan ook een diversiteit aan vergunningen benodigd. Aan de hand van het rapport heeft de gemeente inzicht gekregen in de kwaliteit van de vergunningverlening. OTB concludeert dat de vergunningverlening zorgvuldig en volgens de wettelijke kaders is verlopen. Zij doet in haar rapport wel een aantal aanbevelingen voor het verbeteren van de kwaliteit van de vergunningverlening in de toekomst. De aanbevelingen richten zich met name op het verhogen van de efficiëntie en het verbeteren van de samenwerking en communicatie tussen de betrokken afdelingen. Tevens wordt gewezen op aanwezige capaciteitstekorten. De aanbevelingen zullen worden meegenomen bij het uitwerken van de versterking van de handhavingstaken op het gebied van veiligheid.

Portefeuille van wethouder Carla Breuer

Gemeente Nieuwegein gaat aantal taken uitvoeren voor gemeente Lopik (2002/11626) De gemeente Nieuwegein gaat voor de gemeente Lopik een aantal taken uitvoeren op het gebied van sociale zaken en arbeid. De verantwoordelijkheid voor deze taken blijft bij de gemeente Lopik.

Antwoord op brief Stadspartij PGN over verrekening huursubsidie (2002/ ) Het college heeft een antwoord vastgesteld op een brief van de Stadspartij PGN over de verrekening van huursubsidie.

Jaarverslag 2001 SWN (2002/4560)
Het college heeft ingestemd met de rapportage van de SWN over de activiteiten die in 2001 zijn verricht in het kader van het budgetconvenant tussen de gemeente en de SWN. Ook heeft het college kennis genomen van de jaarrekening en het jaarverslag over 2001 van de SWN. De jaarstukken worden toegestuurd aan het presidium met het verzoek ze ter inzage te leggen voor de commissie Sociale omgeving en cultuur (SOC).

Portefeuille van wethouder Evert van Linge

In deze portefeuille deze week geen besluiten.

Portefeuille wethouder Corrie van Rooijen

In deze portefeuille deze week geen besluiten.

Portefeuille wethouder Martin Monrooij

College stuurt eerste begrotingswijziging 2003 naar raad (2002/11578) In de raadsvergadering van 12 november jl. heeft de raad de begroting 2003 vastgesteld. Conform de uitgangspunten voor het opstellen van de begroting, waren de structurele gevolgen van de begrotingswijzigingen 2002 die na maart 2002 zijn genomen, nog niet in de begroting 2003 verwerkt. Ook een aantal andere zaken moest nog in de begroting 2003 worden verwerkt. Dit zijn onder meer de amendementen die in de raadsvergadering van 12 november zijn aangenomen en een aantal administratieve correcties. Het college biedt het presidium van de raad nu de eerste begrotingswijziging 2003 aan, waarin deze zaken worden geregeld.

(*) Het presidium is een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad, bestaande uit burgemeester, drie raadsleden en de raadsgriffier. Het presidium doet een voorstel aan de gemeenteraad en de raadscommissies welke stukken op welke wijze behandeld worden in hun vergadering.

Invoerdatum 16-12-2002