AutoRai

11-12-2002

Guus Hiddink krijgt Hyundai Santa Fe

Korea, voetbal, Hyundai en Guus Hiddink hebben sinds afgelopen zomer erg veel gemeen. De Nederlandse voetbalcoach leidde het nationale elftal van Zuid-Korea naar een vierde plaats op het door Hyundai gesponsorde WK-voetbal.
Hyundai beloonde hem voor deze geweldige prestatie met een mooie Santa Fe.

Op Hiddinks schouders rustte deze zomer de zware taak het gastland zo ver mogelijk in het prestigieuze voetbaltoernooi te brengen. Korea gold, tot dan toe, niet echt als één van de kanshebbers op de titel, maar gaandeweg het toernooi veranderde dat. Na de eerste ronden werden bekende voetbalnaties als Spanje en Italië uit het WK gevoetbald. In de halve finale moest het elftal uiteindelijk haar meerdere erkennen in Duitsland. Het team werd vierde en leverde daarmee een prestatie van formaat.

Hoofdsponsor
Hiddink is sindsdien Koreaans ereburger en geniet in het Aziatische land de status van een popidool. Veel Koreanen bezoeken in Nederland zelfs zijn geboorteplaats Varsseveld en op het internet zijn diverse Hiddink-fansites te vinden.

Hyundai was deze zomer de officiële autosponsor van het WK-voetbal. Onlangs kreeg Hiddink de sleutels overhandigd van een stoere Santa Fe. De auto biedt veel privacy dankzij de hoge zit, en er is met de vierwielaandrijving geen locatie meer die ik niet kan bereiken, aldus de succesvolle coach. Hiddink is niet de eerste voetbalcoryfee die een Hyundai rijdt. Eerder dit jaar ontving oud-profspeler, coach en Hyundai-ambassadeur Johan Cruijff nog een luxueuze XG.