Politie Amsterdam-Amstelland

Grote drugsvangst
11-12-2002. Eind november stuitte een onderzoeksteam, bestaande uit personeel van politiebureau Oud West en de districtsrecherche, in een woning op een grote partij verdovende middelen. In totaal werd naast ongeveer 84.000 XTC-pillen circa 12 kilo amfetamine, 1 kilo MDMA, 5 kilo cocaïne, 12 kilo versnijdingsmiddel en ruim 1 kilo softdrugs in beslag genomen. De 60-jarige bewoonster en haar 32-jarige zoon werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De vrouw is inmiddels heengezonden, de man zit nog vast.

Vrouw zwaargewond
11-12-2002. Gistermiddag rond halfdrie is een 35-jarige vrouw zwaar gewond geraakt toen zij in Slotervaart vanaf de tweede verdieping op de stoep terecht kwam. Een 38-jarige man wordt er van verdacht de vrouw, na haar misbruikt te hebben, uit het raam te hebben gegooid. De vrouw is naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De verdachte werd korte tijd later aangehouden. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar.

Verdwijnen witgoed opgehelderd
11-12-2002. Het projectteam van wijkteam Flierbosdreef heeft maandagochtend en -avond drie mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht op grote schaal witgoed verduisterd te hebben. De daders, een 35-jarige en twee 33-jarige Amsterdammers, zijn in verzekering gesteld.

De zaak kwam als volgt aan het rollen. In november deed een bedrijf aangifte van diefstal c.q. verduistering van met name wasmachines, drogers, stofzuigers, maar ook van kleine huishoudelijke producten. Het ging het afgelopen jaar om honderden stuks. Al gauw bleek dat een medewerker die werkzaam was in het magazijn extra goederen bij de bestellingen zette. Deze apparatuur die niet op de pakbonnen stond, was besteld door klanten in het kwaad. Een bepaalde chauffeur van een transportbedrijf, zorgde voor de aflevering van de niet-geregistreerde goederen op een alternatieve locatie. Het onderzoeksteam trof bij een onderzoek in de woningen en garages van de verdachten tientallen ontvreemde goederen aan.
Medewerkers verijdelen overal
11-12-2002. Vanochtend vroeg kon de politie, dankzij oplettende medewerkers van een supermarkt, twee gewapende mannen arresteren, die kennelijk van plan waren het bedrijf op Molenwijk te overvallen. De medewerkers arriveerden even voor zeven uur bij de supermarkt. Daar zagen zij twee mannen in een auto zitten die zich nogal vreemd gedroegen. Ze waarschuwden hierop de politie. Daarbij gaven zij het kenteken en het merk door van de betrokken auto. Al snel bleek het kenteken niet overeen te komen met het type auto wat daarbij zou moeten horen. De politie trof de mannen even later in hun auto aan. De agenten stelden een aantal gerichte vragen, waarop de antwoorden niet erg bevredigend waren. Bovendien gaf een tas die tussen de benen van de bestuurder stond de dienders genoeg aanleiding om de mannen als verdachte aan te merken. Bij de passagier werd vervolgens een vuurwapen met bijbehorende munitie aangetroffen. In de tas vonden de politiemensen een scanner, een vuurwapen en knevelmaterialen. Bovendien had één van de verdachten een pantykous in zijn zak. De mannen zijn aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie en op verdenking van het plegen van voorbereidingshandelingen voor een overval.