Provincie Zuid-Holland

Persbericht

09-12-2002
Spreekuur gedeputeerde Hallensleben op 12 december in Nieuwkoop

Op donderdag 12 december a.s. houdt gedeputeerde Edit Hallensleben een spreekuur in de gemeente Nieuwkoop voor de inwoners van de Rijn- en Gouwestreek. De provincie wil door het organiseren van spreekuren van de zgn. gebiedsgedeputeerden de inwoners van Zuid-Holland de gelegenheid bieden hun vragen en/of wensen aan het provinciebestuur voor te leggen.

Het spreekuur vindt plaats in Het Parochiehuis (Dorpsstraat 39) van 16.00 tot 17.00 uur. Bezoekers dienen zich van tevoren telefonisch aan te melden. Dit kan tot woensdag 11 december 12.00 uur via telefoonnummer 4417013. Gedeputeerde Hallensleben houdt met regelmaat spreekuren op verschillende locaties in de regio Rijn en Gouwe, de regio waarvoor zij aanspreekbaar is.

De provincie is in deze omgeving actief op vele terreinen. Zo werkt zij aan de aanleg van busbanen langs de N207 met de bijbehorende landschappelijke inpassing. Ook de plaatsing van windturbines langs deze weg is een onderwerp waarbij de provincie betrokken is. De provincie is bezig met het ontwikkelen van de Rijngouwelijn. Deze light rail verbinding levert naast de reeds bestaande Rijnstreekhopper een verbetering van het openbaar vervoer in de regio op. Voor de regio is verder het Integraal Ontwikkelingsplan Rijn en Veenstreek van belang. Samen met de regios is gekeken of het mogelijk is het beeld van het landschap te verbeteren o.m. door te bezien op welke wijze oude kassen kunnen worden afgebroken. Zie hiervoor ook www.pzhregio.nl/ioprijnveen. De provincie heeft in haar recreatieplannen ruim aandacht besteed aan de waterrecreatie. Samen met de gemeenten is zij op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor deze vorm van recreatie.