Gemeente Hoogeveen


---

11 december 2002

Commissaris van de Koningin op bezoek in Hoogeveen

De Commissaris van de Koningin van Drenthe, de heer A.L. ter Beek, en zijn echtgenote brengen morgen (donderdag 12 december 2002) een werkbezoek aan de gemeente Hoogeveen. Op het programma staan drie thema's: herstructurering van woonomgevingen, buurtbeheer en werkgelegenheid.

In de ochtend wordt onder andere een bezoek gebracht aan de wijk Krakeel, de wijk waarin op dit moment fors wordt geïnvesteerd in het kader van het Wijk Ontwikkelingsplan (WOP) Krakeel.

Tussen de middag bezoeken de Commissaris en zijn echtgenote het vernieuwde buurthuis De Vuurkörf in Nieuweroord. Dit buurthuis is de winnaar van de Kroonzegel, de Buurtbeheer-prijs van de gemeente Hoogeveen. In het buurthuis maken de gasten kennis met de Hoogeveense aanpak van Buurtbeheer en de relatie tussen Buurtbeheer en de Verenigingen voor Plaatselijk Belang.

In de middag volgt een bezoek aan de DOC Kaasfabriek. Naast een bezichtiging van het huidige bedrijf is ook een bezoek gepland aan de nieuwbouw op het nieuwste Hoogeveense bedrijventerrein Buitenvaart.

Aan het eind van de middag wordt het programma afgesloten in het nieuwe historisch museum De 5000 Morgen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen