Gemeente Eijsden

Plannen ter inzage
Herinrichting Gronsvelder Kerkplein

Het Gronsvelder Kerkplein staat al enige jaren hoog op de politieke agenda. Al vele malen werd er met de gebruikers van dit markante plein gesproken over een mogelijk herinrichting. Het bleef echter bij praten.

Herinrichting voor de bronk
De raad vond dit onderwerp zo belangrijk dat hij in een motie het college opdroeg om werk te maken van deze herinrichting. Het college ging spoorslags aan het werk om een en ander voor 1 januari 2004 te realiseren. Dit is een fatale datum want het pleinmoet voor en tijdens de grote bronk het stralende decor zijn van de plechtigheden.

Reactie op definitief ontwerp
Het college heeft inmiddels het definitief ontwerp van Groenplanning van de tekentafel geplukt. Dit ontwerp wordt binnenkort met alle betrokkenen besproken. Om iedereen de kans te geven zijn of haar mening te ventileren, organiseren we daarom een inloopspreekuur.

Inloopspreekuur op 18 december
Op 18 december 2002 kunt u de plannen inzien in het Gemeenschapshuis Gronsveld. Dan kunt u ook op de plannen reageren. Wanneer u van dit inloopspreekuur gebruik wilt maken, adviseren wij u een afspraak te maken via telefoonnummer (043) 409 52 52. De ontwerpers kunnen dan in alle rust de plannen met u bespreken.

Ontwerpplan ter inzage
Verder ligt het ontwerpplan vanaf vandaag ter inzage op kamer 2.09 van het gemeentehuis van Eijsden. Tijdens de openingstijden kunt u - tot 27 januari 2003 - de stukken inzien. Daarbij adviseren wij u van tevoren een afspraak te maken, zodat de medewerkers van de afdeling Grondbeheerszaken de plannen kunnen toelichten. U kunt de medewerkers bereiken via telefoonnummer (043) 409 52 78.

Overleg over uitvoeringsperiode
Nadat de plannen definitief zijn vastgesteld, kan de schop de grond in. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in de zomerperiode starten. Wij zullen echter met het kerk- en schoolbestuur overleggen welke periode het meest gunstig is. We willen namelijk de overlast zoveel mogelijk beperken.

Bronk op heringericht plein
Zoals het er nu naar uitziet zullen de werkzaam-heden binnen ongeveer drie maanden afgerond worden. Dit betekent dat Gronsveld zich kan voorbereiden op een schitterende bronk op een volledig heringericht Gronsvelder Kerkplein.