Gemeente Apeldoorn

Website gemeente Apeldoorn toegankelijker voor gehandicapten

Ondertekening convenant samen met andere gemeenten en organisaties

De gemeente Apeldoorn heeft vanochtend samen met andere gemeenten, organisaties en instellingen een convenant ondertekend waarin is opgenomen dat zij zullen werken aan het toegankelijker maken van hun websites voor gehandicapten. Namens de gemeente Apeldoorn zette hoofd Communicatie, de heer A.B. Klomp in het stadhuis van Nijmegen zijn handtekening onder het convenant. Naast de gemeente Apeldoorn tekenden ook vertegenwoordigers van diverse Gelderse gemeenten en organisaties als de Katholieke Universiteit Nijmegen, de Apenheul en voetbalclub NEC uit Nijmegen. Het toegankelijker maken van websites is een initiatief van Drempels Weg, een organisatie die zich hard maakt voor de gehandicapte medemens.

Vorige maand installeerde burgemeester Guusje ter Horst van Nijmegen de drie ambassadeurs van Drempels Weg in de provincie Gelderland. Inez Munstlag (Ede, visueel gehandicapt), Frans van Rossem (Arnhem, verstandelijk gehandicapt) en Joy van der Stel (Arnhem, motorische handicap) hebben een maand lang campagne gevoerd voor een betere toegankelijkheid van het internet. Vandaag hebben de ambassadeurs tijdens een persconferentie de resultaten van hun inspanningen bekend gemaakt.

Internet is voor mensen met een handicap een uitkomst. Het medium stelt hen in staat om hun leven veel zelfstandiger in te richten. Voor een visueel gehandicapte betekent het internet een sneller en veel uitgebreider alternatief voor de braillebibliotheken, terwijl een auditief gehandicapte dankzij mail en chat kan communiceren zonder doventolk. Veel websites zijn echter slecht toegankelijk voor mensen met een handicap. Drempels Weg, een activiteit van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid, streeft ernaar zoveel mogelijk websites toegankelijk te maken en aandacht te vragen voor het belang van een voor iedereen toegankelijk internet.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1