MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

12-12-2002
Magazine Ondernemen!: Van Nelle-fabriek krijgt golfoefencentrum Een groep bedrijven onder aanvoering van Volker Wessels Stevin gaat van het Van Nelle-gebouw in Rotterdam, een rijksmonument, een overdekt golfoefencentrum maken. Besprekingen over de exploitatie verkeren in het afrondende stadium. In juli 2003 moet de herinrichting van het vroegere fabriekscomplex een feit zijn.

Golfondernemer Peter Floor (67) kondigt dit aan in het decembernummer van Ondernemen!, het blad van MKB-Nederland. Floor is door zijn vroegere werkgever Volker Wessels Stevin gevraagd om van de voormalige koffie-, thee- en tabaksfabriek een indoor golfcentrum te maken, omdat bij het Rotterdamse bedrijfsleven grote behoefte bestaat aan een dergelijke accommodatie.

De bouwonderneming is eigenaar van het fabriekscomplex aan de Van Nelleweg. Het rijksmonument herbergt nu een aantal kleine bedrijven op het gebied van communicatie en grafisch ontwerp. Het golfcentrum komt in de vroegere personeelskantine. Alle onderdelen van het balspel kunnen er worden beoefend, ook de zogenoemde lange slagen waarvoor normaal gesproken minimaal 200 meter lengte nodig is. Hiervoor haalt Floor speciale apparatuur uit de Verenigde Staten, die nog niet elders in Nederland wordt gebruikt. Nijverdal Ten Cate levert de zogeheten greens, waarvoor het bedrijf een speciale kunstgrasvezel heeft ontwikkeld. Buiten worden ook oefenfaciliteiten aangelegd. Verder komen er een bar met restaurant, vergaderfaciliteiten en een winkel met golfattributen. Van Nelle Indoor Golf, zoals het nieuwe bedrijfje voorlopig heet, biedt over een aantal maanden werkgelegenheid aan tien mensen. Met de inrichting is een bedrag tussen de 500.000 en 600.000 euro gemoeid.
Van Nelle Indoor Golf mikt vooral op groepen uit het bedrijfsleven die het golfspel willen leren, maar ook op particulieren die in de winter droog willen oefenen. Er is een uitgebreid pakket opleidingen voorhanden.

Het fabrieksgebouw is in 1931 opgeleverd naar een ontwerp van de architecten Brinkman en Van der Vlugt en geldt als schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen in vooroorlogs Nederland. Unesco heeft het complex op de nominatie staan voor de wereldmonumentenlijst. Floor is directeur/eigenaar van de Nationale Golfschool Holland in het Drentse Aalden. Tevens is hij penningmeester van de bij MKB-Nederland aangesloten Nederlandse Vereniging van Exploitanten van Golfaccommodaties.

Informatie: André Vermeulen