Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 12 december 2002


Zuid-Twente:

Rijden onder invloed
02-099057
Haaksbergen, Oude Enschedeseweg
Woensdag 11 dec., omstreeks 14.40 uur
Een 52 jr. automobiliste uit Haaksbergen, reed tegen een hekwerk zonder dat dit schade opleverde. Wel bleek dat mevrouw te veel alcoholhoudende dranken had genuttigd. Zijn werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uitslag ademanalyse 0,9 promille. Met een bekeuring van 390 euro heeft zij het bureau weer verlaten.


Aanhoudingen na inbraak in winkel
02-099244
Haaksbergen, Blankenburgerstraat
Woensdag 11 dec., omstreeks 21.35 uur
Werd gemeld dat er was ingebroken in een winkel aan de Blankenburgerstraat in Haaksbergen. Een getuige had twee jongens gezien die bij de voordeur van de winkel waren geweest. Ook had hij de jongens even later zien wegrijden in een auto. Kleur, merk en kenteken van deze auto waren genoteerd. Bleek dat het slot van de voordeur was vernield en uit de winkel was geld en een aantal goederen ontvreemd.Een uur later wordt doorgegeven dat de auto in Enschede met de twee jongens is aangetroffen. Het gaat om een 22 jr. Oldenzaler en een 24 jr. Enschedeer. Beiden zijn aangehouden en aan het bureau opgesloten. De auto werd afgesleept. In een eerste verklaring bekende een van de twee de diefstal te hebben gepleegd, en hij verklaarde dat het geld reeds was opgegaan aan drugs.De twee zijn in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.


Aanhouding na diefstal met bedreiging geweld
02-099281
Enschede, Boulevard-1945
Donderdag 12 dec., omstreeks 04.40 uur
Een medewerker van een hotel aan de Boulevard-1945 in Enschede, werd bedreigd.Een naar later bleek 27 jr. Enschedeer, kwam omstreeks 04.40 uur de hal van het hotel inlopen en vroeg om een kop koffie. Dit werd door de baliemedewerker geweigerd, waarop de man een kartonnen doosje van de balie pakt en hiermee weg wilde lopen. De medewerker spreekt de man hierop aan en de man bedreigt de medewerker dan met een mes, die hij in de mouw van zijn jas verborgen houdt. De man loopt daarop het hotel uit en fietst weg, zijn signalement wordt aan de politie doorgegeven. Aan de hand van dit opgegeven signalement wordt de 27 jr. even later op de Lipperkerkstraat in Enschede aangetroffen en aangehouden. Hij wordt overgebracht naar het bureau en opgesloten. De medewerker van het hotel doet aangifte van bedreiging.Het weggenomen doosje wordt op de fietsroute van de 27 jr. ter hoogte van het casino teruggevonden.


Beroving
02-099114
Enschede, Lintveldebrink / de Posten
Woensdag 11 dec., omstreeks 15 15.15 uur
Een 90 jr. Enschedese mevrouw, wandelde gistermiddag vanaf het winkelcentrum Zuid, naar huis.Op de Lintveldebrink / de Posten werd ze ingehaald door een jongen, die haar iets vroeg. Op hetzelfde moment pakte de jongen haar portemonnee, die zij in haar jaszak had gestopt. Hierop rende de jongen hard weg. Een getuige is nog achter de jongen aangegaan maar zonder resultaat.Weggenomen werd een kleine zwarte portemonnee met een goudkleurige beugel, met als inhoud wat muntgeld.Het gaat om een jongen / man van tussen de 17 en 22 jaar, een licht getinte huid en ongeveer 1m75 1m80 lang. Hij droeg een witte pet, witte sportschoenen, donkere jas en een blauwe spijkerbroek en een grijszwarte sjaal, die hij deels voor zijn gezicht had. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die iets meer over deze dader kunnen vertellen.


Brand in seksclub
02-099291
Enschede, Getfertweg
Donderdag 12 december, omstreeks 06.05 uur
Werd brand gemeld in een pand aan de Getfertweg te Enschede. Bleek te gaan om de daar aanwezige seksclub. Na verbreking van een tweetal deuren werd een felle brand ontdekt op de 1e etage van het pand. De brandweer had de zaak snel onder controle. Omstreeks halfzeven kon het sein brandmeester worden gegeven. Hoe groot de schade, en wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.Onderzoek wordt ingesteld.De milieudienst van de gemeente Enschede heeft de straat ijsvrij gemaakt in verband met het bevroren bluswater.





vanaf vandaag hebben tanja rijsman en ondergetekende perspiket. tanja is te
bereiken op 06.51649195 en ondergetekende op de u bekende nummers.

jan camphuis



Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981