Ingezonden persbericht


Lufthansa in de wolken met Fujitsu Siemens Computers aan boord

Passagiers beschikken in de lucht over breedband internet met de LIFEBOOK

Maarssen, 12 december 2002 - Op 15 januari 2003 heeft Lufthansa een wereldprimeur. Als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld zal zij een Boeing 747 de lucht in sturen die is voorzien van breedband internet. Passagiers krijgen voor het eerst de beschikking over internettoegang op grote hoogte met de nieuwste notebooktechnologie van Fujitsu Siemens Computers.

Tijdens de proefperiode van FlyNet, zoals de nieuwe service gaat heten, worden op vluchten tussen Frankfurt en Washington DC 50 LIFEBOOK S6010 computers aan de passagiers beschikbaar gesteld. De LIFEBOOK is klein en licht, en uitgerust met een krachtige Mobile Intel® Pentium® III Processor M, waardoor het zeer geschikt is voor mobiele communicatie. De LIFEBOOK heeft een helder 13,3" TFT-XGA scherm, een accu met een gebruiksduur tot 6 uur en geïntegreerde draadloze LAN-functionaliteit die internettoegang aan boord mogelijk maakt via een ultrasnelle satellietverbinding. Lufthansa heeft ook plannen om breedband internet beschikbaar te stellen in haar vertrekruimtes overal ter wereld.

"Deze hoogwaardige notebook is perfect voor het mobiele kantoor aan boord van onze toestellen. Het schept ideale werkomstandigheden, voor ons reden om samen te werken met Fujitsu Siemens Computers", zegt Burkard Wigger, FlyNet Manager bij Lufthansa. Ter voorkoming van beveiligingsproblemen zullen alle gegevens die op de notebooks worden opgeslagen automatisch worden gewist als de computer opnieuw wordt opgestart. Daarnaast zal de accu van iedere LIFEBOOK na iedere landing worden opgeladen. Tijdens de proefperiode zijn er speciaal opgeleide deskundigen beschikbaar om het technische gedeelte in goede banen te leiden. Ook bestaat de mogelijkheid om de notebook direct van Lufthansa te kopen via de catalogus van de Miles & More Skyshop.

"De FlyNet service brengt mobiele communicatie op een hoger plan en Fujitsu Siemens Computers is verheugd om betrokken te zijn bij dit baanbrekende initiatief. Het onderstreept onze bedrijfsvisie dat klanten over werkelijke mobiele mogelijkheden moeten kunnen beschikken, waar zij zich ook bevinden", zegt Peter Eßer, Executive Vice President Volume Product van Fujitsu Siemens Computers. "We vinden het schitterend dat de passagiers van Lufthansa onze notebooks tot in de wolken gaan gebruiken."

Fujitsu Siemens Computers

Fujitsu Siemens Computers is een van de grootste computerbedrijven van Europa. Het bedrijf opereert op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en telt zowel grote tot kleine zakelijke klanten als consumenten onder zijn afnemers. Het productaanbod omvat hoogwaardige computertechnologie en innovatieve oplossingen voor de IT-infrastructuur. Als onderdeel van een wereldwijd samenwerkingsverband profiteert Fujitsu Siemens Computers van de sterke punten en het innovatievermogen van de moederbedrijven Fujitsu en Siemens. "Powering the Information Age" is de missie van het bedrijf. Fujitsu Siemens Computers biedt mensen de mogelijkheid vrij te beschikken over informatie en services, waar en wanneer zij maar willen, door het aanbieden van toonaangevende producten, diensten en oplossingen. Zo kunnen mensen succesvol zijn in de huidige kennismaatschappij. Het strategisch beleid is gericht op mobiliteit en bedrijfskritisch computergebruik als de belangrijkste aanjagers van het informatietijdperk in de 21ste eeuw. Het bedrijf kan alles leveren wat een onderneming nodig heeft, van eersteklas Intel- en Unix-servers tot mainframes en enterprise storage solutions. Daarnaast is Fujitsu Siemens Computers een van de grootste aanbieders van notebooks, PDA's, workstations en PC's voor zakelijke klanten, en de grootste leverancier van computers voor thuisgebruik in Europa.
www.fujitsu-siemens.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jaco Smit
Fujitsu Siemens Computers
Tel: 0346 59 89 53
Jaco.smit@fujitsu-siemens.com

Saskia Vijn
Brodeur Worldwide
tel. 020 346 2000
svijn@nl.brodeur.com