Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-12-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.45 u) Donderdag, 12 december 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag snelheidscontroles gehouden op de Parallelweg en op de Albert Cuypstraat in Heerlen. Daarbij werden totaal 1.020 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 115 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km p/u.

Heerlen; beledigd
De politie heeft bij controle afgelopen woensdagmiddag op de Stationstraat in Heerlen van een 46-jarige automobilist uit Bocholtz, de man aangehouden. De politie verdenkt de automobilist ervan in zijn auto te hebben gereden zonder autogordel terwijl hij ook nog achter het stuur, middels zijn gsm in een hand aan het telefoneren was. Vermoedelijk omdat de verdachte kwaad werd toen de politie hem voor beide overtredingen bekeurde, uitte hij allerlei beledigingen in de richting van de politie-agent. Die hield hem daarop dan ook meteen aan. Met totaal drie bekeuringen / processen verbaal (niet dragen autogordel, telefoneren met gsm in zijn hand tijdens het rijden en terzake belediging) kon de verdachte weer huiswaarts.

Hoensbroek; even uit auto, auto gestolen
Een inwoner uit de gemeente Schinnen heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn bestelauto. Het slachtoffer was afgelopen woensdag middag omstreeks 14.15 uur voor bestelling van een boodschap bij een perceel op de Sint Josephstraat in Hoensbroek heel even uitgestapt uit zijn bestelauto. Omdat hij alleen maar even iets moest doorgeven had hij de autosleutels op het contact laten steken. Toen hij even later, binnen een paar minuten weer naar buiten kwam was de bestelauto, een rode Volkswagen type Caddy gestolen.

Schimmert; ramkraak
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 02.45 uur vond een ramkraak plaats op een winkel aan de Weidestraat in Schimmert. Onbekenden hebben, vermoedelijk met een auto de glazen pui van de winkel geramd en hebben in de winkel vervolgens allerlei rookwaren (sigaretten) gestolen (wat/hoeveel moet nog precies worden nagegaan). Met de buit zijn de ramkrakers er vandoor gereden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; lading verloren
Het verkeer vond afgelopen woensdagmiddag omstreeks 12.30 uur op de Dentgenbachweg in Kerkrade enige overlast. Bleek dat een vrachtauto lading had verloren. Over een afstand van ongeveer 2 km. bleken een aantal gipsplaten op de rijbaan terecht te zijn gekomen, waarvan het verkeer enige overlast ondervond en enigszins stremde. De politie heeft de gipsplaten van het wegdek verwijderd / zolang in de berm gedeponeerd.