Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-12-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 13.45 u) Donderdag, 12 december 2002

District Sittard

Sittard-Geleen; schennispleging
Gisteren, woensdag werd bij de politie aangifte gedaan van een schennispleging die afgelopen dinsdagmorgen omstreeks 10.30 uur op de Gerardusstraat in Geleen was gepleegd. Twee meisjes (12/13) uit Sittard-Geleen fietsen die dinsdagmorgen op de Gerardusstraat in Geleen toen een onbekende man hen aansprak. Daarbij toonde de man aan de meisjes zijn geslachtsdeel. Beide slachtoffers zijn vervolgens weggegaan en meteen naar huis gefietst waar ze hetgeen hen was overkomen aan de ouders hebben verteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard-Geleen; Halt
Afgelopen woensdagmiddag hoorde de politie op het Driepoelenpad in Geleen dat er vuurwerk werd afgestoken. De politie die poolshoogte ging nemen zag er een aantal jongeren fietsen waarvan er een bij nadere controle vuurwerk, een tiental zogenaamde strijkers bij zich had. Het vuurwerk werd in beslag genomen. De politie maakt tegen de jongen, een 13-jarige jongen uit Geleen proces-verbaal op. Bekeken wordt of de jongen in aanmerking komt voor een alternatieve strafafhandeling via het Halt-bureau.

Susteren; ingebroken
Afgelopen woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Op de Pas in Susteren. Inbrekers zijn die woensdagavond tussen 18.30 en 21.00 uur via de achterzijde de woning binnengedrongen. Er moet nog precies worden nagegaan wat er allemaal precies is gestolen echter met de in de woning gevonden autosleutels werd de auto van de bewoners gestolen. Daarbij gaat het om een grijze Mercedes ML 55 AMG. De politie stelt een nader onderzoek in.