Gemeente Den Helder

10-12-2002
Hoog bezoek...
Vrijdag 6 december bracht de gedeputeerde van Noord-Holland, de heer H. Meijdam een bezoek aan onze stad. Dit werkbezoek stond helemaal in het licht van de stedelijke vernieuwing en wat dat allemaal betekent voor en in Den Helder.
De gemeente heeft drie belangrijke stedelijke vernieuwingsprojecten in gang gezet namelijk: het Stadshart, de Van Galenbuurt en Nieuw Den Helder-Centrum. De provincie heeft de UNA-energiecentrale verkocht. Het geld, verkregen uit deze verkoop, wil ze gebruiken voor stedelijke vernieuwingsprojecten. Er is een redelijke kans dat Den Helder en de provincie gaan samenwerken om deze drie projecten ( Stadshart, de Van Galenbuurt en Nieuw Den Helder-Centrum) te realiseren. Daarom voerde het programma de heer Meijdam langs een aantal belangrijke locaties: het station bijvoorbeeld, waar ook de intentieverklaring voor samenwerking tussen gemeente, de Woningstichting en de Nederlandse Spoorwegen werd ondertekend; maar ook naar Nieuw Den Helder, waar de heer Meijdam een symbolische bijdrage leverde aan de bouw van het ontmoetingscentrum voor Antillianen.
13 Januari 2003 is het uur U. Dan beslist Provinciale Staten of zij de projecten in Den Helder gaat ondersteunen. Als medeontwikkelaar en stimulator levert de provincie (natuurlijk) een financiële bijdrage, maar ook de inzet van bestuurskracht, kennis en deskundigheid maken haar tot een belangrijke partner.
« terug