CALAMITEITENFONDS


Rotterdam, 12 december 2002
Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Uitkeringsvatbare situatie Venezuela

De Calamiteitencommissie heeft zojuist over de situatie in Venezuela vergaderd en het volgende besluit genomen.

Als gevolg van de voortdurende ongeregeldheden in Venezuela en de toenemende onzekerheid over de bereikbaarheid en bevoorrading van het eiland Isla Margarita wordt met onmiddellijke ingang voor geheel Venezuela inclusief het eiland Isla Margarita een uitkeringsvatbare situatie in de zin van de regeling vastgesteld. Er geldt tevens een negatief reisadvies voor onbepaalde duur.

De commissie zal op donderdag 19 december 2002 of zoveel eerder als noodzakelijk opnieuw vergaderen om de situatie te herzien.

Ten behoeve van reizigers die op dit moment onder onze garantieregeling op het vasteland van Venezuela (circa 50 personen) en op Isla Margarita (circa 1.000 personen) verblijven worden op dit moment voorbereidingen voor een vervroegde terugkeer naar Nederland, voor rekening van het Calamiteitenfonds, getroffen. Zij ontvangen voor de niet-genoten vakantiedagen een evenredig deel van de reissom terug.

Consumenten die een reis naar Venezuela of Isla Margarita hebben geboekt (die nog niet is aangevangen) kunnen vanaf 30 dagen voor vertrek hun reis kosteloos annuleren. Zij kunnen zich hiervoor wenden tot hun reisorganisator.

Einde bericht

---

---

---