Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 12-12-2002
Onderzoek naar overvallen afgerond
Roel Hallink, tel.: 0591-662014

EMMEN Het onderzoek naar de overval op de apotheek in het winkelcentrum Bargeres is opgelost.
Op 29 november jl., omstreeks half één, werd door een gemaskerde vrouw geprobeerd de apotheek in Bargereste overvallen. Zij bedreigde een personeelslid met een mes en eiste geld. Toen het personeelslid daar niet op inging en op kordate wijze te kennen gaf dat ze niets kreeg en weg moest gaan, sloeg de overvalster op de vlucht. In het winkelcentrum werd gezien dat de vrouw haar masker, een nylonkous, van haar hoofd haalde. Door diverse getuigen werd zij herkend. De overvalster, een 42-jarige inwoonster van Emmen, kon even later in haar woning worden aangehouden.
Uit het onderzoek is naar voren gekomen, dat zij kort voor de overval, ook geprobeerd heeft een vrouw te overvallen, die zij tegenkwam op het fietspad richting het winkelcentrum.
Verder kon de overval op een drankenhandel in de wijk Bargeres op 13 juli 2000 worden opgelost. Bij deze overval bedroeg de buit toen 750 gulden. Haar manier van werken was toen identiek aan de overval nu. De vrouw zit nog steeds vast. EMMEN Het onderzoek naar de overval op de coffeeshop in de Kolhoopstraat op28 november jl. is afgerond. In deze zaak zijn 3 verdachten aangehouden. Dit zijn een 20-jarige man uit Rotterdam, een 24-jarige man uit Alkmaar en een 27-jarige man uit Emmen. Op de bewuste avond ging één van de mannen de coffeeshop binnen om te kijken of de kust veilig was. Even later kwam een tweede (gemaskerd) de shop binnen. Het personeel werd onder bedreiging van vuurwapens gedwongen de rolluiken te sluiten en de kluis te openen. Met een bedrag van enkele duizenden euros gingen de overvallers aan de haal. De derde man stond met een auto op hen te wachten. Door getuigen werd het kenteken van de auto gezien en aan de hand hiervan werd een poosje later de auto gesignaleerd in Groningen. De drie inzittenden konden worden aangehouden. De door hen gebruikte vuurwapens waren onderweg uit de auto gegooid. Deze zijn later teruggevonden. Voor, tijdens en na de overval is er door de verdachten niet geschoten. Door getuigen was dit wel verklaard. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat er na de overval wel een vuurwerk patroon is afgeschoten in de Kolhoopstraat, maar niets te maken had met de overval. De drie verdachten zitten nog vast.