Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 11-12-2002 Persbericht district Maasland

WONINGINBRAKEN VIA BULGAARSE METHODE

De politie wordt de laatste tijd geconfronteerd met inbraken waarbij gebruik gemaakt wordt van de zogenaamde Bulgaarse methode. Deze methode houdt in dat door de inbreker de cilinder van het slot in de voor- of achterdeur met een tang wordt afgebroken. Dit afbreken kan men makkelijk voorkomen door het plaatsen van "veiligheidsbeslag". Dit zijn dikke platen waarin de cilinder helemaal wegvalt en het zodoende voor de inbreker niet meer mogelijk is om een tang op de cilinder te plaatsen en deze af te breken. Voor een volledig advies over de inbraakwerendheid van uw woning kan u contact opnemen met de politie of met een gecertificeerd beveiligingsbedrijf.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELT, Oss

Woensdagmorgen is in een pand aan de Habsburgstraat in Oss en hennepkwekerij aangetroffen. In het pand werden ruim 4700 planten en stekjes aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en alle apparatuur is in beslag genomen en deels vernietigd.

RIJDEN ONDER INVLOED, Oss

Dinsdagnacht is op de Wethouder van Eschstraat in Oss een 36-jarige man uit deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. ------ Dinsdagnacht is op de Oostwal in Oss een 45-jarige vrouw uit Oss aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van EUR 190.