Gemeente Utrecht

L.S. ,

Hierbij de beantwoording van de schriftelijke vragen van mevrouw N.R. Schipper (nr 104) inzake het uitblijven herstel foutieve informatie sociale woningbouw Leidsche Rijn.

SCHRIFTELIJKE VRAGEN
104 Vragen van mevrouw N.R. Schipper
(ingekomen 13 november 2002)

In de gemeenteraad van 31 oktober 2002 is duidelijke geworden, bij de behandeling van het bestemmingsplan Vleuterweide, dat de gemeenteraad foutief geïnformeerd is. In de discussie over het woningbouwprogramma baseerde GroenLinks zich in de discussie o.a. op informatie van uit de brief van 9 januari 2002 over de verdeling van sociale woningbouw in Leidsche Rijn over de diverse deelgebieden. Het college heeft toegegeven dat de informatie niet juist is, en dat de gemeenteraad spoedig een juist overzicht van de sociale woningbouw in Leidsche Rijn zou ontvangen. We zijn nu inmiddels twee weken verder en de gemeenteraad heeft de juiste informatie nog niet mogen ontvangen.

Daartoe de volgende vragen:


1. Hoe heeft het foutief informeren van de gemeenteraad in de brief van 9 januari 2002 kunnen gebeuren?
2. Waar blijft de toegezegde correcte informatie?
Antwoord van burgemeester en wethouders
(verzonden 12 december 2002)


1. Naar aanleiding van de raadsbehandeling van het ontwerp bestemmingsplan voor Vleuterweide op 31 oktober 2002, waarin wethouder Lenting toegezegd heeft de leden van de raadscommissie Stationsgebied, Verkeer en Vervoer en Leidsche Rijn te informeren over het thema van de sociale woningbouw in Leidsche Rijn, hebben wij u een brief gedateerd, op 15 november 2002, toegestuurd over dit onderwerp. Uit deze brief, waarnaar wij voor het overige verwijzen, blijkt dat de verwarring over het genoemde thema in wezen is ontstaan door een verschil in benadering van de categorie "sociale koop" in Utrecht en in de voormalige gemeente Vleuten de Meern nadat de Premie-A regeling werd ingetrokken.
2. Hierbij geven wij u nogmaals de toegezegde informatie die bij de brief van 15 november jl. verstrekt is aan de leden van de raadscommissie Stationsgebied, Verkeer en Vervoer en Leidsche Rijn. De brief van 15 november jl. treft u als bijlage aan.