Ingezonden persbericht

15,8 miljoen dollar in aandelen, verstevigt samenwerking

Canon U.S.A. neemt minderheidsbelang in eCopy

Hoofddorp, 12 december 2002 - Canon U.S.A. heeft voor 15,8 miljoen dollar een minderheidsbelang genomen in eCopy. De deelname is de kroon op de bestaande, vruchtbare samenwerking met eCopy, dat gespecialiseerd is in digitale beeldverwerking. Canon-gebruikers profiteren wereldwijd van de nauwere samenwerking.

eCopy-producten zijn de beste in hun soort wanneer het gaat om het omzetten van papieren documenten naar digitale informatiestromen. Gezamenlijk zijn Canon en eCopy in staat eindgebruikers onderscheidende oplossingen aan te bieden die innovatief en zeer concurrerend zijn.

De eerste samenwerking tussen Canon en eCopy stamt uit 1996. Canons landenorganisaties, zoals ook Canon Nederland, profiteerden al van deze samenwerking. De huidige overeenkomst betekent een nauwere samenwerking en biedt eCopy verbeterde groeimogelijkheden, waardoor elektronische distributie van documenten in een stroomversnelling komt. Daarnaast gaan beide partijen samenwerken op het vlak van distributie.

eCopy
eCopy biedt producten aan die iedere netwerkgebruiker in staat stellen papieren informatie om te zetten in digitale documentstromen. eCopy-softwareproducten werken daartoe naadloos samen met vooraanstaande bedrijfstoepassingen. Meer informatie biedt www.ecopy.com.

Canon Nederland NV
Canon is de toonaangevende, innovatieve leverancier van beeldverwerkings- en informatietechnologie-oplossingen voor consumenten en de zakelijke markt. Canon Nederland richt zich op twee markten:

- zakelijke netwerkapparatuur: oplossingen met inbegrip van fotokopie, printer, scanner en fax en digitaal documentenbeheer;
- consumenten-beeldverwerking: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Bubble Jet en overige (foto)printers. Canon Nederland maakt onderdeel uit van Canon Europa, dat op zijn beurt een divisie is van Canon Japan. Canon Nederland is gevestigd in Hoofddorp en er werken ruim 500 mensen.

Persinformatie:

Canon Nederland Lubbers & De Jong Henk Steenbergen P. van Reeuwijk Manager Corporate Communications
Neptunusstraat 1 Keizersgracht 219 2132 JA Hoofddorp 1016 DV Amsterdam

t : (023) 567 02 36 (020) 421 05 65 e :h.steenbergen@canon.nl piet@l-dj.nl