Ingezonden persbericht

t.b.v. de redactie internet

Persbericht

Amsterdam, 12 december 2002

DDS lanceert nieuwe internetdienst: online harddisk met webfolder ondersteuning

Internet serviceprovider DDS biedt haar abonnees met ingang van heden zogeheten webfolders.

DDS abonnees kunnen m.i.v. vandaag meerdere bestanden en zelfs complete mappen slepen van hun eigen harddisk naar hun online harddisk dankzij webfolder ondersteuning. Deze nieuwe dienst is vandaag aangekondigd exclusief voor DDS abonnees.

DDS is op het moment de enige internet serviceprovider op de Nederlandse consumentenmarkt die webfolder ondersteuning mogelijk maakt. Webfolders zijn ondermeer erg handig voor wie vanaf verschillende locaties bij dezelfde bestanden moet kunnen.

Een webfolder gedraagt zich in beginsel net als een gewone folder op de eigen pc. De abonnee kan bestanden tussen eigen harddisk en online harddisk heen en weer slepen. Ook kunnen standaard softwareprogramma's, die draaien op de eigen computer, worden gebruikt om bestanden in de webfolders van de abonnee te openen, te bewerken en na een bewerking weer online te bewaren in de webfolder. Functionaliteit van software programma's zoals bijvoorbeeld Word en Excel van Microsoft kan dus worden gebruikt voor het bewerken van online bestanden.

Eerder dit jaar introduceerde DDS reeds een applicatie die middels een webinterface bestanden op de online harddisk van de abonnee ontsluit. Via deze webinterface kunnen gebruikers op een eenvoudige manier bestanden op internet bewaren. Bestanden kunnen vervolgens vanuit iedere plaats in de wereld door de gebruiker via het world wide web worden benaderd en gedownload. Folders en bestanden kunnen door de gebruiker bovendien toegankelijk worden gemaakt voor vrienden, familie, collega's en bekenden middels een uitgebreid rechtensysteem. De nieuwe dienst Vdrive heeft inmiddels enkele duizenden gebruikers.

De transfer van files van en naar webfolders op de servers van DDS verloopt via een beveiligde verbinding (ssl). Ook de verbinding met vdrive.dds.nl is beveiligd middels ssl.

Webfolder ondersteuning gaat zonder extra kosten deel uitmaken van het standaard DDS basispakket. Met nieuwe producten als Webfolders en Vdrive versterkt DDS haar focus op het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardig product waarin Email en Files vanaf iedere lokatie in de wereld voor de abonnee toegankelijk zijn.

Belangrijke Webadressen:
http://webfolderinfo.dds.nl
http://vdrive.dds.nl
http://www.dds.nl


---