---

Ministerie van Defensie



---

foto: Korthals biedt ontslag aan (P. Wiezoreck)

Minister Korthals biedt ontslag aan

12-12-2002

Minister Benk Korthals heeft vandaag (12 december) aangekondigd dat hij H.M. de Koningin zal verzoeken hem met onmiddellijke ingang ontslag te verlenen als minister van Defensie. Hij doet dit naar aanleiding van het verschijnen van het rapport van de parlementaire enquêtecommissie Bouwnijverheid. In een persconferentie in Den Haag deelde hij mee dat hij zich naar aanleiding hiervan heeft beraden op zijn positie.

De bewindsman kwam tot de conclusie dat het oordeel van de enquêtecommissie over zijn handelen als toenmalig minister van Justitie zal leiden tot een discussie rondom zijn persoon en politieke positie. Een dergelijke discussie zou, aldus Korthals, zijn functioneren als minister van Defensie en daarmee de Defensie-organisatie als zodanig te zeer belasten. In een periode waarin Defensie met een grote reorganisatie bezig is, acht hij dit ongewenst. Om die reden zal hij de Koningin verzoeken hem als minister van Defensie met onmiddellijke ingang ontslag te verlenen.

Minister Korthals werd op 22 juli 2002 benoemd tot minister van Defensie en was sinds 16 oktober 2002 demissionair.(foto: Peter Wiezoreck)