Provincie Limburg

Gedeputeerde Staten benoemen tijdelijk adviseur Industrion (367)

Na overleg met bestuur, management en personeel

Ing. G. Minkman gaat in opdracht van Gedeputeerde Staten de Provincie adviseren over een aantal knelpunten en ambities van het museum. Het huidige bestuur en het management van het Industrion hebben ingestemd met de inschakeling van een adviseur. Het personeel is vandaag door gedeputeerde Martin Eurlings geïnformeerd. De opdracht van de heer Minkman is in tijd beperkt tot medio februari.

Het advies moet betrekking hebben op:

* 1. de depotproblematiek in relatie tot het bestaande museaal concept: de staat van het huidige depot, het collectioneringsbeleid, de ontzamelingsmogelijkheden en de eventuele (personele en financiële) consequenties binnen de museumexploitatie alsmede de mogelijke realisatie van een nieuw depot, danwel aankoop en aanpassing c.q. modernisering van het thans gehuurde depot;

* 2. de organisatiestructuur in relatie tot het bestaande museaal concept: inclusief een analyse van de bestaande en benodigde competenties van het management en van de totale personeelsbezetting en de eventuele (personele en financiële) consequenties binnen de museumexploitatie;

* 3. de (financiële en personele) consequenties van deze knelpunten en ambities voor het ondernemingsplan 2004-2006 c.q. het Basisakkoord.

Het huidige bestuur heeft aangekondigd dat zij, ondanks het besluit om per 1 januari 2003 af te treden, de lopende zaken ook na 1 januari zal afhandelen.
De heer Minkman heeft eerder adviezen uitgebracht over het Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Drents museum in Assen.

Gedeputeerde Martin Eurlings is verheugd dat er op een open en constructieve wijze met het Industrion wordt samengewerkt om te komen tot een ondernemingsplan dat door alle betrokken partijen kan worden gedragen. "Het Industrion heeft een geheel eigen plaats verworven binnen de Limburgse cultuur. Om die plaats te behouden moet er op zo kort mogelijke termijn duidelijkheid geboden worden over eerder gesignaleerde knelpunten en ambities. Dat verdient het Industrion, dat verdienen de medewerkers en dat verdient Limburg", aldus de gedeputeerde.
12-12-2002 16:15