Ingezonden persbericht

Introductie uniek product "De veilige schildpad"

Het enige alarm dat direct afgaat zo zodra een kind in het water valt

LUYKSGESTEL, 20021213 -- In Nederland is veel water en vinden jaarlijkse ongeveer 150 verdrinkingsongevallen plaats met ernstige afloop. Door de opkomst van veel privé zwembaden en opblaasbaden zijn de risico's gestegen. Overleven is afhankelijk van de snelheid waarmee een kind uit het water wordt gehaald. Elke seconde telt. Na 3 minuten, is het leven in gevaar. Onder de 3 minuten kan er al onherstelbare intellectuele en psychische schade ontstaan.

Terrapin Communication Inc. introduceert een alarm ontworpen voor ouders die toch dat extra gevoel van veiligheid willen hebben. De "veilige schildpad" is een effectieve extra veiligheid die uw kinderen beschermt tegen zwembad ongelukken. Kinderen vinden het leuk om de vrolijk gekleurde schildpad armband te dragen. Een alarm op het basisstation wordt geactiveerd zodra de armband onder water komt. Een aantrekkelijke eigenschap is dat dit alarm zich niet beperkt tot alleen zwembaden maar alle water rijke omgevingen, denk aan bad, tuin vijvers. Met een oplaadbare batterij kan het meegenomen worden op reis.
Deze alarm systeem bestaat uit één of meer elektronische armbanden die gedragen wordt door een kind en verbonden is met een basisstation die geplaatst is binnen het huis. De armband is ontworpen als een vrolijk gekleurde schildpad die als hij ondergedompeld wordt in water middels een radio signaal direct een luid alarm af laat gaan op het basisstation. Een onbeperkt aantal armbanden kunnen worden aangesloten op een systeem. Deze unieke product is met zorg ontworpen voor het gebruik door kinderen en de armband is hermetisch afgesloten en ontworpen om kinderspel te doorstaan. Door regen of tuinsproeiers gaat het alarm niet onnodig af. De schildpad heeft een levensduur van minimum vier jaar als het iedere dag zou worden gebruikt. Terrapin stelt duidelijk dat hoewel deze veilige schildpad veel gerustelling biedt aan ouders, het geen vervanging is voor het menselijk toezicht en vervangt niet de afscherming tot toegang van een zwembad.

Safety Turtle zal te verkrijgbaar zijn bij zwembad-speciaalzaken over heel Nederland.



Ingezonden persbericht