Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-12-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.40 uur

Controle fietsverlichting

WOERDEN Bij een controle op de verlichting van fietsers donderdagavond 12 december op de Johan van Oldebarneveltlaan en de Wittlaan, zijn 11 fietsers bekeurd.

Schoorsteenbrand

VINKEVEEN Op donderdagavond 12 december kreeg de politie en de brandweer een melding van een brand in een woning aan de Meerkoetlaan.

De brand bleek te woeden in de schoorsteen. De brandweer had de brand snel onder controle. Na het bluswerk, veegde de brandweer de schoorsteen zodat de houtkachel weer bruikbaar was.

De 39-jarige bewoner bleef ongedeerd. Hij had zelf niet in de gaten dat er brand was. Buurtbewoners zagen een vonkenregen uit de schoorsteen komen en sloegen alarm.

Door rood licht: gevolg aanrijding met materiele schade

MAARSSEN Een 19-jarige automobiliste uit Vleuten veroorzaakte donderdagavond 12 december een aanrijding op de kruising Verbindingsweg met de Ruimteweg.

De Vleutense zou het rode verkeerslicht genegeerd hebben en tikte de auto aan van een 41-jarige automobilist uit Maarssen, die op zijn beurt tegen de auto botste van een 27-jarige automobiliste ook uit Maarssen.

Er raakte niemand gewond. Tegen de Vleutense wordt proces-verbaal opgemaakt.

Project controle afval

MAARSSEN De milieupolitie heeft op donderdag 12 december samen met medewerkers van de AVR een controle uitgevoerd op het onjuist aanbieden van afval, dumping van grof huisvuil en het opslaan van afval in tuinen.

Drie inwoners kregen een bekeuring voor het feit dat zij huishoudelijke afvalstoffen hadden gedumpt in de groencontainer. In 6 tuinen werd respectievelijk tvs, autobanden, stoelen, een gasfornuis, een stapel hout, bouwafval en stenen aangetroffen.

Deze bewoners kregen het verzoek de goederen te verwijderen. Er zal een hercontrole plaatsvinden.

Fietscontrole
ABCOUDE Bij een controle op woensdag 11 en donderdag 12 december van 246 fietsen van leerlingen van vijf basisscholen zijn 126 fietsen afgekeurd.

De meeste gebreken hadden betrekking op de verlichting en de remmen. Ook bleek dat een groot aantal leerlingen wegens uiteenlopende redenen hun fiets niet ter controle hadden aangeboden.

Deze leerlingen krijgen op 16 januari 2003 de gelegenheid hun fiets alsnog ter keuring aan te bieden.

Toezicht op parkeren
ABCOUDE Tijdens het houden van toezicht op de Hoogstraat en directe omgeving op woensdag 11 december zijn 12 bekeuringen uitgeschreven terzake van het parkeren in het zonegebied zonder parkeerschijf en buiten de vakken.