AutoRai

13-12-2002

Introductie Nissan Micra vervroegd

De nieuwe Nissan Micra breekt al voor zijn daadwerkelijke publieksintroductie records. Het model gaat officieel vanaf 23 januari in de verkoop, maar staat wegens ongekende belangstelling al vanaf 18 december in de Nederlandse showrooms. Inmiddels zijn al enkele honderden exemplaren op voorhand verkocht.
De Nederlandse pers heeft bijzonder goed gereageerd op ons nieuwe model. Deze positieve kritieken hebben voor veel belangstelling vanuit de consument gezorgd, vertelt Bart van Thienen, Manager PR & Sponsoring van Nissan Nederland. Daarnaast zijn we al in september gestart met een speciale Micra-website. Via banners op verschillende drukbezochte sites en een link op www.nissan.nl kwamen geïnteresseerden terecht op de Micra-site. Daar konden ze onder meer een brochure aanvragen. De reacties tot nu toe zijn overweldigend. Mede daardoor hebben we besloten de Micra eerder bij de dealer neer te zetten.

Prijzen
Voor de nieuwe Micra heeft Nissan maar liefst zes fonkelnieuwe motoren ontwikkeld. Er zijn vier benzinemotoren verkrijgbaar met een inhoud van 1,0-, 1,2- of 1,4-liter. Daarnaast worden in de loop van het jaar twee direct ingespoten dCi-turbodiesel-motoren leverbaar. Deze motoren hebben beide een inhoud van 1,5 liter en leveren een vermogen van 48 kW/65 pk of 60 kW/82 pk.

Er zijn vier uitrustingsniveaus: Basis, Visia, Acenta en Tekna. De Visia-uitvoering is al bijzonder compleet uitgerust met onder meer ABS, 6 airbags, elektrisch bedienbare ramen vóór en afstandsbediening op de centrale portiervergrendeling. De Tekna voegt daar nog mistlampen vóór, een antracietkleurige spoiler achter en een radio/CD-speler aan toe. Het topmodel is de Acenta. Dit model is, naast de specificaties van de Visia en Tekna, verrijkt met een regensensor en een intelligent key.

De prijzen van de nieuwe Micra beginnen bij 11.200 euro voor de 1.0 Basis. De Micra 1.2 Visia is leverbaar vanaf 11.995 euro en de krachtigste benzinemotor is er al voor 13.945 euro. De dieselvarianten hebben een vanaf prijs van 15.050 euro. Keuze genoeg dus!