Gemeente Deventer

Vrijwilligersbeleid

Gemeente Deventer ontvangt derde prijs voor vrijwilligersbeleid

In Fort Voordorp in Utrecht zijn op 7 december de prijzen voor de gemeenten met het beste vrijwilligersbeleid in 2002 uitgereikt. Van de 24 genomineerden wist Deventer de derde prijs in de wacht te slepen. Wethouder José Dirksen-Bloemenkamp heeft de prijs in ontvangst genomen. De gemeente Hellendoorn werd tweede en het GemeentenCompliment 2002, de eerste prijs, ging naar de Brabantse gemeente Uden. De eerste prijs bestond uit een beeld van de Amsterdamse kunstenaar Nicolaas Dings, de tweede en derde prijs uit een litho met een afbeelding van het kunstwerk.

De jury noemde als positieve punten van het vrijwilligersbeleid van de gemeente Deventer het brede politieke draagvlak, de gerichtheid op diverse doelgroepen en het grote aantal projecten dat uitgevoerd wordt.

De voorzitter van de landelijke Commissie Vrijwilligersbeleid, mevrouw Groenman, reikte de prijzen uit ter gelegenheid van de internationale vrijwilligersdag. In aanwezigheid van driehonderd genodigden ontvingen eveneens de drie beste vrijwilligersprojecten prijzen. Het Nationale Compliment ging hierbij naar Stichting De Regenboogboom uit Den Haag. Deze stichting helpt kinderen die te maken hebben met een ziekte, trauma of handicap.