Gemeente Breda

Persberichten

13-12-2002

Breda kiest mobiele billboards voor stadspromotie

De komende weken brengt de gemeente Breda diverse (toekomst-)plannen voor de stad letterlijk bij alle Bredanaars op straat. Van maandag 16 tot en met dinsdag 24 december rijdt een reclamewagen voorzien van 5 verschillende Bredase boodschappen door alle wijken en buurten. Deze éénmalige promotieactie toont de plannen voor de Westflank ('de haven keert terug in de stad'), de nieuwe plannen voor de stationsomgeving (onderdeel van het Masterplan Spoorzone) in combinatie met voor de feestdagen actuele thema's parkeren in de binnenstad en vuurwerk. De bekende campagne 'Stad met Karakter' completeert het geheel.

Op initiatief van de diensten RME (Ruimtelijke ontwikkeling, Milieu en Economische zaken), Stadsbeheer en Concern Communicatie worden inwoners en bezoekers van Breda via de rondrijdende megaposters uitgenodigd om over deze onderwerpen verder te lezen op de website van de gemeente Breda: www.breda.nl

Een extra aandachttrekker is de sfeervolle Kerstmuziek die de reclameboodschappen van Breda vergezelt. Juist vanwege deze periode in het jaar koos de gemeente voor de thema's parkeren en vuurwerk. De royale Chasséparking is bij uitstek geschikt om tijdens de extra kerstkoopavonden en andere festiviteiten te gebruiken, dus deze komt nadrukkelijk in beeld. Wie dit jaar vuurwerk afsteekt wordt op een verrassende manier vriendelijk verzocht om daags erna even de resten daarvan op te ruimen. Kortom: hedendaagse voorzieningen, samenwerking en toekomstplannen benadrukken de laatste weken van het jaar het Bredase karakter.

De gemeente Breda ziet deze actie als een vriendelijke groet aan Bredanaars vanuit de verschillende projecten en is benieuwd naar de effecten van het 'medium' op het bezoekersaantal van de website. Het is niet de bedoeling om de billboardwagen een vaste plaats in het Bredase verkeers/straatbeeld te geven. Al zijn er -afhankelijk van het succes van deze eerste keer- onderwerpen en momenten denkbaar dat opnieuw van het middel gebruik wordt gemaakt.

Breda, 13 december 2002