Gemeente Zwolle

Print pagina

Nieuwe dienstregeling Connexxion


Datum uitgave: 06-12-2002

Onderwerp: Verkeer en vervoer

Op 15 december 2002 gaat de nieuwe dienstregeling van Connexxion voor de regio Zwolle in. Vanaf begin december is het nieuwe stadsbusboekje regio Zwolle e.o. voor ¤ 1,-- verkrijgbaar bij de buschauffeur en bij diverse verkoopadressen. De belangrijkste wijzigingen, die ingaan op 15 december 2002, zetten wij voor u op een rijtje.

Gewijzigde vertrektijden
De vertrektijden van de volgende lijnen zijn per 15 december gewijzigd (voor exacte tijden: zie de dienstregeling):


* Lijn 1 Westenholte-Station v.v.. Vanuit Westenholte komt lijn 1 enkele minuten eerder aan op het NS Station Zwolle.
* Lijn 5 Zwolle Zuid-Station v.v. (zie onderstaand)
* Lijn 95 en lijn 294 Apeldoorn-Zwolle v.v.
* Lijn 90 Heerde-Zwolle v.v.

* Lijn 140 Zwolle-Dronten (uitsluitend de ochtendritten op het traject Zwolle-Dronten)
* Lijn 141 Zwolle-Urk v.v. Dankzij de busbanen in Zwolle is de reistijd tussen Zwolle en Kampen korter geworden.
Omleidingen IJsselbrug
In verband met werkzaamheden aan de oude IJsselbrug zullen de lijnen 90, 97 en 100 vanaf begin 2003 via de A28 rijden. Via publicaties in de bussen en in de pers zal Connexxion u hierover nader informeren.

Gewijzigde dienstregeling lijn 5
Behalve de vertrektijden wijzigt ook de route van buslijn 5 in Zwolle-Zuid. Lijn 5 naar Ittersummerbroek zal voortaan nog maar in één richting een lus rijden door de wijken Ittersumlanden, Ittersummerbroek en Oldenelerbroek. Route: Provincieroute-Oldeneelallee-Patriottenlaan-Staatsmanlaan-IJsselcentraleweg-Hollewandsweg-Kamerledenlaan-Staatssecretarislaan- IJsselcentraleweg-Commissarislaan-Provincieroute.
Er vertrekt nu elk kwartier een bus vanaf alle halten in deze wijk ('s avonds en op zondag elk half uur) in een vast patroon naar het NS Station en vandaar naar het centrum. Daarmee komt er een einde aan de situatie waarin er vier bussen per uur in een ongelijk patroon naar het station en het centrum reden. Bijkomend voordeel is dat in de zomerdienstregeling een goede aansluiting op de trein kan worden geboden. Tot nu toe kwam de bus in de zomerdienstregeling op het station aan op het moment dat de treinen net vertrokken.
Nadeel van deze route in één richting is dat de halte winkelcentrum Zuid/Patriottenlaan niet meer bereikbaar is voor inwoners van de wijken Ittersumlanden, Ittersummerbroek en Oldenelerbroek. Het advies is om vanuit deze wijken naar de halte Gedeputeerdenlaan te reizen en vandaar naar het winkelcentrum Zuid te lopen (300 meter). U kunt op de Gedeputeerdenlaan ook overstappen op de bus naar winkelcentrum Zuid. Het blijft wel mogelijk om, na het doen van de boodschappen, vanaf de halte winkelcentrum Zuid/Patriottenlaan met lijn 5 naar de halten in Ittersumlanden, Ittersummerbroek en Oldenelernerbroek te reizen.
Verder blijft vanuit deze wijken winkelcentrum Forelkolk met lijn 5 bereikbaar. Vanaf winkelcentrum Forelkolk kunt u ook na 15 december met lijn 5 naar de halten in Ittersumlanden, Ittersummerbroek en Oldenelerbroek.

Sneldienst Elburg-Zwolle v.v.
Deze nieuwe sneldienst legt in circa dertig minuten het traject Elburg-Zwolle af, dat is een kwartier sneller dan de oude verbinding. Lijn 200S rijdt uitsluitend op maandag t/m vrijdag. Deze nieuwe lijn 200S gaat in Elburg vanaf de halte Molendorp via de halten Centrum, Klokbekerweg en Eperweg naar Oldebroek Centrum en vervolgens over de A28 via de Katerdijk en de Eekwal naar Zwolle Station NS en weer richting Elburg volgens dezelfde route.

Verdere informatie
Vanaf begin december is het nieuwe stadsbusboekje regio Zwolle e.o. voor ¤ 1,-- verkrijgbaar bij de buschauffeurs en bij diverse verkoopadressen (o.a. boekhandels en kiosken). U kunt ook de websitevan Connexxion raadplegen of bellen met openbaar vervoer reisinformatie: (0900) 92 92.

Externe instanties:
Connexxion

Bron: afdeling Communicatie Datum van 21-11-2002 tot 01-01-2003