Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 13 december

Alle dienstregeling- en tariefwijzigingen bekend bij 9292

Per 15 december aanstaande en op 5 januari 2003 veranderen de meeste dienstregelingen van bus, trein, tram en metro in Nederland. Deze vervroegde aanpassing heeft te maken met de gelijktrekking van de NS dienstregelingwijzigingen met die van andere Europese spoorwegen. De stads- en streekvervoerbedrijven sluiten hier op aan door onder andere lijnen, routes, frequenties en vertrektijden aan te passen. Ook zullen nieuwe vervoerders gaan rijden in nieuwe vervoersgebieden. Daarnaast zullen per 1 januari 2003 nieuwe reistarieven in het openbaar vervoer gelden. Alle openbaar vervoerbedrijven lichten hun reizigers zo goed mogelijk voor over de wijzigingen. Reizigers die door een lang traject reizen met meerdere openbaar vervoerbedrijven en over verschillende vervoersgebieden kunnen toch voor verrassingen komen te staan. Het samenwerkingsverband 9292 heeft nu zoveel mogelijk alle nieuwe informatie verwerkt in haar deur-tot-deur reisplanner. Dienstregelingen die in januari 2003 ingaan, zijn vanaf eind december te raadplegen bij 9292. De nieuwe reisadviezen zijn nu al op te vragen via de sprekende computer via 0900-1475 (alleen van station - station), persoonlijk via een reisadviseur via 0900-9292 (van deur-tot-deur) en gratis via de website www.9292ov.nl (van deur-tot-deur met alle vormen van openbaar vervoer).

Handcomputer ook met tram- en metroverbindingen

Voor Palm- en Pocket PC gebruikers heeft 9292 een dienstregeling samengesteld met treininformatie, maar ook een uitgebreide versie met alle tram- en metro-verbindingen van de grote steden van Nederland.

Via de site van 9292 is nu al een eenvoudige en goedkope statische standaardversie te verkrijgen met de dienstregelingen van alle treinen die rijden in Nederland, inclusief NS, Syntus en NoordNed. Er komen van deze versie geen gratis updates in 2003.

Er is ook een abonnementsversie ontwikkeld. Deze bevat de dienstregelingen van alle treinen die rijden in Nederland. Er komen van deze versie in 2003 naar verwachting minimaal vier updates die gratis automatisch naar gebruikers worden gemaild.

Voor de handcomputers met een groot geheugen is er een plusversie verkrijgbaar. De planner bevat de dienstregelingen van alle treinen die rijden in Nederland, plus alle trams en metro's van het GVB, RET, HTM en Connexxion. Deze versie is ongeveer drie keer zo groot als de normale Palm- en PocketWijzer. Gebruikers krijgen automatisch meerdere keren een update toegezonden per e-mail.

Mobieltje

Gebruikers van i-mode kunnen gratis de verwerkte dienstregelingen raadplegen op de 9292-planner voor een postcode-postcode of een station-station advies, of een combinatie van beide.

Samenwerkingsverband

Openbaar Vervoer Reisinformatie, beter bekend als 9292, is het onafhankelijke samenwerkingsverband van alle openbaar-vervoerbedrijven. Het bedrijf geeft snelle, actuele reisadviezen van adres naar adres met alle vormen van openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro, ferry en (trein)taxi). Zowel persoonlijk per telefoon (0900-9292, ¬ 0,50 per minuut) als elektronisch via de sprekende computer (0900-1475, ¬ 0,35 per minuut), Internet www.9292ov.nl, WAP en i-mode; samen goed voor zo'n twintig miljoen reisadviezen per jaar. 9292 vult ook dagelijks de NOS-teletekstpagina 755.

Openbaar Vervoer Reisinformatie verstuurt ook individuele SMS-jes over grote vertragingen in heel het OV (¬ 0,55 p.o.b).


---



Ingezonden persbericht